Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Nie mogę uruchomić bootowalnego pendriva z windowsem

Jetlej 25 Dec 2013 23:19 15042 8
Texa Poland
  • #1
    Jetlej
    Level 8  
    Witam.
    Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem całkowicie zielony jeśli chodzi o tego typu rzeczy. Nigdy nie zajmowałem się takimi rzeczami. Mój problem polega na ty, że:
    Pendraive: SanDisk 4GB, TP 4GB
    Posiadam ultrabooka Samsung NP535U3C z wgranym Windowsem 8 64 bit.. .
    Chciałbym zmienic go na windowsa 7 64 bitowego ale mam z tym duży problem.
    Przygotowałem pendraiva metodą znalezioną w internecie:
    diskpart"
    „list disk"
    „select disk 1″ /numer dysku może być inny/
    „clean"
    „create partition primary"
    „active"
    „format fs=fat32 quick"
    „assign"

    Otworzyłem daemonem obraz windowsa 7 i przeniosłem wszystkie pliki na pendraiva. Po zrestartowaniu kompa nic się nie stało. W boot menu zmieniłem jedną opcje umożliwiającą wybranie mi pendraiva. Wybrałem go, save, reset ale dalej nie uruchomił mi się instalator.
    Próbowałem również konsolką windows/FN +F12 ,wybrałem pendraiva, ale dalej nic.

    Nie wiem może bedzie ktoś w stanie mi pomóc,dodaje zdjecia z opcji jakie posiadam w boot menu.
    Pozdrawiam Nie mogę uruchomić bootowalnego pendriva z windowsem Nie mogę uruchomić bootowalnego pendriva z windowsem Nie mogę uruchomić bootowalnego pendriva z windowsem Nie mogę uruchomić bootowalnego pendriva z windowsem Nie mogę uruchomić bootowalnego pendriva z windowsem Nie mogę uruchomić bootowalnego pendriva z windowsem Nie mogę uruchomić bootowalnego pendriva z windowsem
  • Texa Poland
  • #3
    Jetlej
    Level 8  
    Witam.
    Tym programem również próbowałem.
    Wszystko ładnie się nagrało.
    Ale sytuacja jest ta sama.
  • Texa Poland
  • #4
    kokapetyl
    Level 43  
    Wydaje mi się, że powinno się w biosie, wyłączyć "Secure Boot" na screnie masz załączony.
  • #5
    Jetlej
    Level 8  
    ok spróbuję. Dam znać jak poszło.
  • Helpful post
    #6
    quinty
    Level 28  
    Poszukaj opcji w BIOS, która będzie się nazywać jakoś w stylu UEFI/NON-UEFI boot coś takiego i zmień ją.

    kokapetyl wrote:
    Wydaje mi się, że powinno się w biosie, wyłączyć "Secure Boot" na screnie masz załączony.


    No właśnie o coś takiego mi chodziło jak kolega znalazł.
  • #7
    Jetlej
    Level 8  
    Wyłączając Secure Boot mam 3 opcje do wyboru:
    CSM OS
    UEFI OS
    CSM and UEFI OS
  • Helpful post
    #8
    kokapetyl
    Level 43  
    Chyba CSM and UEFI OS
    Orginalnie to powinno być "należy w biosie najpierw wyłączyć Secure boot i włączyć Launch CSM "
  • #9
    Jetlej
    Level 8  
    kokapetyl, quinty- Wielkie dzięki za pomoc!!! Zrobilem jak doradzaliście i wszystko ładnie się uruchomiło. Obecnie mam 7:P.
    Pozdrawiam