Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ardo lodówka po wymianie termostatu słabo chłodzi przy ustawieniu na max

PrOFesOr_ChAoS 27 Dec 2013 18:07 3873 6
    PrOFesOr_ChAoS
    Level 11  
    Witam, mam lodówkę Ardo - teraz nie mogę podać symbolu, jest to duża jedno agregatowa lodówka z zamrażarką, ma około 11 lat.
    Problem polega na tym, że niedawno przestała chłodzić, wiec wymontowałem termostat i zwarłem na krótko i działała.
    Wymieniłem więc termostat - w sklepie dano mi innego producenta czyli Amica mówiąc ze jest to zamiennik i ze pasuje.
    Lodówka pracuje ale za słabo chłodzi nawet przy pokrętle ustawionym na max.
    gabares
    Level 19  
    Czy po wymianie lodówka się wyłącza??
    PrOFesOr_ChAoS
    Level 11  
    Agregat pracuje, ale rzadko się włącza.
  • Helpful post
    gabares
    Level 19  
    jaka jest temperatura otoczenia lodówki tz. w pomieszczeniu gdzie stoi musi być min. 18*
    PrOFesOr_ChAoS
    Level 11  
    Stoi w garażu ocieplanym ale nie ogrzewanym jest tam około 10 c*, obok stoi druga chłodziarka i pracuje normalnie.
  • Helpful post
    gabares
    Level 19  
    Jeżeli lodówka jest sterowana temperatura chłodziarki,a jeżeli jest tam jeden agregat to tak zapewne jest, to temperatura w niej jest prawidłowa.Po wyłączeniu się przy temperaturze +3* zanim się ociepli do temp.+7* (przykładowo) żeby się załączyć ,to minie kilkanaście godzin gdy temperatura otoczenia jest+10* .Starsze lodówki były przeważnie sterowane temperaturą zamrażalnika ,i im jest obojętne czy stoją na dworze czy w domu.
    Anonymous
    Level 1