Witam posiadam opla astre f rocznik 2002 silnik 1.4 8 zaworów. Problem jest tego typu że gdy silnik się nagrzeje zaczynają się problemy z ponownym uruchomieniem chodzi o to że muszę dosyć długo kręcić rozrusznikiem zanim załapie jak już odpali (na benzynie ) to nie może się przełączyć na gaz silnik się krztusi szarpie nim ale po około 7 sekundach przełączy się na gaz i wszystko chodzi jak należy. Tak wygląda jego każdorazowe uruchomienie na ciepło.Dodam jeszcze że gdy jeżdżę na samej benzynie wszystko jest okej żadnych problemów tylko na gazie się mu coś dzieje.
Wymieniłem pompę paliwa, filtr paliwa, silnik krokowy, świece, przewody WN, kopułkę rozdzielacza. Proszę was o pomoc bo sam już nie daje rady a jak byłem u tych gości co gaz zakładali to wymienili mi przekaźnik bo uznali że ma styki przepalone i chcieli wymienić cewkę WN ale nie pozwoliłem na to ponieważ sprawdzałem ją w aucie kolegi.
Wymieniłem pompę paliwa, filtr paliwa, silnik krokowy, świece, przewody WN, kopułkę rozdzielacza. Proszę was o pomoc bo sam już nie daje rady a jak byłem u tych gości co gaz zakładali to wymienili mi przekaźnik bo uznali że ma styki przepalone i chcieli wymienić cewkę WN ale nie pozwoliłem na to ponieważ sprawdzałem ją w aucie kolegi.