Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Jumper 2008 BSI - nie działa sygnalizacja kontrolek - schemat

paraklin 31 Dec 2013 16:52 7782 14
    paraklin
    Level 2  
    Witam wszystkich.
    Proszę o pomoc lub sugestię.
    Poszukuje schematu BSI jumper boxer 2006>
    Po przekręceniu kluczyka nie pali się kontrolka oleju, ładowania i immo .
    poziom paliwa też zero.
    Sinik kreci jak trzeba,oczywiscie nie zapala błędy w silniku to u1700?? brak komunikacji z sterownikiem skrzyni..?? (CDIf2).
    w ABS i Poduszcze podobnie U1700.. BSI milczy( brak komunikacji)
    Masy sprawdzone koło lampy wiązka również
    Dodam tylko że nie działa też centralny, kierunki awaryjne itp.
    Czy BSI umarło czy też ktoś może ma schemat lub opis pinów BSI ...???
    Może jest jakaś inna przyczyna proszę o pomoc
    janusz2008
    Level 33  
    Objawy wskazują na usterkę Bsi, trzeba sprawdzić wieloma sposobami Bsi. Tester pp-2000, oscyloskop i schematy. Nie ma tylko jednej mozliwości.
    paraklin
    Level 2  
    Też mi się tak wydaje.. Tylko po cichu licze że brakuje gdzieś jakieś masy albo zasilania..
    Jutro spróbuje go przetestować lexią lub autocom.
    Najgorszę że niemam rozpiski pinów w BSI i nie wiem który jest zasilający który masa.
    tomasz0703
    Level 25  
    Podaj dokładne dane auta rok pojemnosc jaki silnik (najlepiej kod silnika ) to ci dam schemat bsi ,wiesz jaikiej firmy masz te bsi ? Jak coś to masz do mnie niedaleko może bedę miał takie bsi , ale stawiam na wiązkę bo tam lubią gnić kabelki .
    Remi80
    Level 12  
    Rozbierz plastiki na stopniu kierowcy,o ile dobrze pamiętam jest tam złącze które lubi korodować....
    bigozz
    Level 11  
    kolego jeśli można prosić o schemat wyjść z BSI takiego citroena to bardzo poproszę. karolewski.pawel(malpa)gmail.com
    wyszy
    Level 2  
    witam mam taki sam propblem jak kolega co pisał pierwszy , po przekreceniu stacyjki swieci tylko kontrolka silnika i wspomagania masy pod lampa wyczyszczone co dalej robic
    tomasz0703
    Level 25  
    Schematy w dłoń i sprawdzanie zasilań na 100 gdzieś kabel zzieleniał (miedz w tym aucie jest z importu z chin chyba )Jak sobie nie poradzisz to do mnie nie masz daleko odpalę ci te auto.
    wyszy
    Level 2  
    a masz moze taki schemat i podaj namiar na siebie
    jaro850T5
    Level 9  
    Witam,

Również mam problem ze swoim Jumperem. Co gorsze samochód jeździł dobrze do samego końca (popsuła się skrzynia biegów). Auto stało nie odpalane 2 miesiące czekając na drugą skrzynię biegów, i po tym czasie przestało palić. W sterowniku silnika jest błąd komunikacji z BSI, sterownik ABS również nie ma komunikacji z BSI.
    Błąd to U1700. Czy ma ktoś pomysł co mogło się stać?

Jumper 2.2HDI 2007 rok.

Pozdrawiam
    Jaro850T5
    fazlej
    Level 9  
    mam problem z skrzynką bezpieczników w kabinie BSI ma ktoś schemat Boxer 2007 r z góry dziękuję ,,
    dzejo666
    Level 2  
    Witam wszystkich.Proszę o pomoc lub sugestię jak uruchomić boxera 2.2hdi 120km 2007r. Wentylator dmuchawy pracuje bez kluczyka w stacyjce,chociaż jest wyłączony.Tylko przestaje działać, gdy odłączę akumulator lub przekręcę kluczyk na zapłon.Wtedy świeci się tylko kontrolka silnika i wspomagania poza tym brak żadnych kontrolek . Zegary i wyświetlacz nie działają.Rozrusznik kręci ale nie odpala.Nie można połączyc się interfejsem z żadnym ze sterowników auta , aby odczytać błędy.brak zasilania na gniezdzie obd. Na fabrycznym radiu wyswietla sie napis <can check>. Z góry dziękuje.