Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

brak połączenia z internetem

01 Sty 2014 15:34 966 4
  • Poziom 9  
    Witam , od jakiegoś czasu mam problem z internetem a mianowicie , jak załączę komputer to nie łączy się z siecią która ma dostęp do internetu tylko z inną i nie ma internetu. Wtedy muszę wyłączyć i włączyć parę razy połączenie i wtedy łączy się z odpowiednią siecią i jest internet , to samo dzieje się na laptopie do którego też jest podpięty kabel z tego samego routera . Internet mam z neostrady , z liveboxa idzie kabel do routera i potem do komputera . Jak rozwiązać ten problem ?
  • Poziom 36  
    Kiedyś miałem podobny problem - komputer łączył się z drukarką wifi i szukał w niej inernetu.
    Tu na forum rozwiązali mój problem szybko - miałem usunąć bramę domyślną w połączeniu z drukarką. Myślę, że u Ciebie może to pomóc :-)
  • Poziom 9  
    Mógłbyś to dokładniej napisać co mam zrobić bo nie za bardzo się się w tym orientuje .
  • Poziom 43  
    Usuń wszystkie sieci i zostaw tylko dostep do swojej.
  • Poziom 9  
    Chyba coś wyczaiłem ,komputer łączy się z routerem pentagram a powinien z routerem do którego jest podpięty , dodam że router pentagram też jest podpięty do tej sieci . Jak go usunąć żeby mój komputer go nie widział ?
    Tak to wygląda u mnie na komputerze :
    brak połączenia z internetem

    Problem rozwiązany : w drugim routerze były kable źle podpięte ...