Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

PIC32MX250F128B - Nie działające piny RA4 i RB4

ganiaczniedoganiacz 02 Sty 2014 16:27 1824 5
  • #1 02 Sty 2014 16:27
    ganiaczniedoganiacz
    Poziom 10  

    Witam forumowiczów! Mam wielki problem z tym mikrokontrolerem. Widziałem że inne PIC-e mają problem z tymi wyprowadzeniami ponieważ jest tam drugi zegar.
    Problem polega na tym że nie ważne jak skonfiguruję te piny (wejścia/wyjścia) to i tak mam na nich 1V napięcia (nie pomagają żadne pull-upy/down-y).
    Próbowałem wyłączać watch-dog, drugi zegar, inne peryferia ale non stop to samo. Jeżeli ktoś coś wie na ten temat, proszę o szybką odpowiedź.

    0 5
  • #2 05 Sty 2014 12:32
    solarstone
    Poziom 11  

    Wklej cały program lub pokaż ustawienia bitów konfiguracyjnych.

    0
  • #3 08 Sty 2014 19:08
    ganiaczniedoganiacz
    Poziom 10  

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    To są ustawienia bitów.

    0
  • #4 09 Sty 2014 08:28
    94075
    Użytkownik usunął konto  
  • Pomocny post
    #5 09 Sty 2014 18:50
    solarstone
    Poziom 11  

    Nie wiem czy ustawienia bitów konfiguracyjnych można zmieniać w trakcie trwania programu zatem nie wiem czy uwzględniona zostanie następująca konfiguracja:

    Kod: c
    Zaloguj się, aby zobaczyć kod


    rejestry ustaw przy pomocy #pragma config
    bo być może dalej Secondary Oscillator jest załączony.

    0
  • #6 03 Mar 2014 18:27
    ganiaczniedoganiacz
    Poziom 10  

    Pomogło :) Dzięki

    0