Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Syma F1 - silnik ogonowy przestał działać

daniel0211 02 Jan 2014 18:10 4095 17
    daniel0211
    Level 9  
    Nagle przestał działać mi silnik ogonowy.
    Jeszcze przez chwilę, gdy "pomogło" się palcami silnik na chwile działał a teraz w ogóle nie działa.
    Zachowuje tak jakby dostawał za mało napięcia.
    Dodam, że silnik wydawał jakieś dziwne dźwięki, wibrował.
    Napięcie na kablach jest.
    Proszę o pomoc.
    marti_ns
    Level 16  
    do symy są części zamienne, idź do jakiegoś modelarskiego i niech ci sprawdza czy slinik nie poszedł się paść

Regulamin forum 3.1.13 - Obowiązek stosowania zasad pisowni, dotyczy każdego użytkownika.
    1 PAWEL
    Level 42  
    Akurat silników ogonowych brakuje w ofercie.
    Czy nie uszkodzony uderzeniem. Jeśli helikopter na gwarancji do zawiadomić sklep prześlą procedurę postępowania reklamacyjnego.
    daniel0211
    Level 9  
    nasmarowanie silnika załatwi problem ? Dodam że jak ścisnę silnik po bokach to lepiej chodzi. Reklamacja nie wchodzi w grę bo rozkręcałem ogon(żeby wyjąć silnik).
    1 PAWEL
    Level 42  
    Zapisz wymiary silniczka, średnica osi itp. napięcie często można podebrać od innych modeli
    daniel0211
    Level 9  
    Mam pytanie w sprawie reklamacji: czy sprzedawca ma obowiązek naprawić usterkę czy może odmówić naprawy?
    daniel0211
    Level 9  
    Spalenie się silnika nie jest uszkodzeniem mechanicznym? Odstąpienie od umowy nie wchodzi w grę, bo śmigłowiec nosi ślady użytkowania.
    fasolek
    Level 10  
    Witam,
    miałem podobny problem, ale znalazłem ogon w hurtowni, musiałem kupić więcej niż potrzebuję bo datalu nie obsługują i nadwyżkę odsprzedaję teraz na alledrogo. tak trochę zaspamowalem :)
    1 PAWEL
    Level 42  
    fasolek wrote:
    Witam,
    miałem podobny problem, ale znalazłem ogon w hurtowni, musiałem kupić więcej niż potrzebuję bo datalu nie obsługują i nadwyżkę odsprzedaję teraz na alledrogo. tak trochę zaspamowalem :)

Jeśli się mylę to popraw, wydaje mnie się że na osi silniczka ogonowego jest koło zębate metalowe, a plastykowe jest na osi wirnika ogonowego.
    fasolek
    Level 10  
    1 PAWEL wrote:

Jeśli się mylę to popraw, wydaje mnie się że na osi silniczka ogonowego jest koło zębate metalowe, a plastykowe jest na osi wirnika ogonowego.

zgadza się, na osi silniczka jest zębatka metalowa (metal chyba z ryżu bo u mnie to ona się bardziej wytarła!), a na ośce wirnika jest zębatka z plastiku.
    daniel0211
    Level 9  
    fasolek Jak byś mógł to trzymaj dla mnie jedną część. Jeśli nie uznają reklamacji to kupuje od ciebie ;) Pisz na GG: 46758744
    1 PAWEL
    Level 42  
    cristal2242
    Widziałeś na oczy silniczek wirnika ogonowego Symy F1, bo chyba nie.
    co do reklamacji to się mylisz jeśli to sklep internetowy, jeśli nie na śladów używania, reklamacja niezgodności towaru z umową.
    fasolek
    Level 10  
    daniel0211 wrote:
    fasolek Jak byś mógł to trzymaj dla mnie jedną część. Jeśli nie uznają reklamacji to kupuje od ciebie ;) Pisz na GG: 46758744

wolałbym nie obiecywać przytrzymania części bo od lutego przeprowadzam się do Niemiec na jakiś czas i nie będę miał możliwości wysyłania - chyba, że przez Niemiecką pocztę (pewnie drożej), chcę pozbyć tej nadwyżki jak najszybciej :) GG nie mam już od jakiegoś czasu w razie czego do mojego nicku dodaj @poczta.fm :)
    malina1974
    Level 9  
    Mam ten sam problem z tym śmigłowcem. Wpadł na drzewo i od tego czasu zaczął się kręcić w kółko przy starcie. W końcu przestał w ogóle działać tylny silnik. Znalazłem taki silnik do tego modelu na Allegro pod nazwą "RURA OGONA + SILNIK F1-11 SYMA F1 CZĘŚĆ ZAMIENNA" i w sklepie w sieci: http://www.modelux.pl/rura_ogona_silnik.html

Czy to wina silnika w tylnej belce?Czy jest cały do wymiany?Czy można samemu to zrobić?

Moderated By Madrik:

Zabronione jest powielanie tych samych pytań w wielu tematach. Regulamin forum 3.1.16.