Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Samsung Galaxy Note 3 9006 - Galaxy Note 3 problem z panelem dotykowym "bac

John Fajny 03 Jan 2014 23:11 4143 5
    John Fajny
    Level 2  
    cześć, będą ogromnie wdzięczny za pomoc lub poradę
    kupiłem sobie samsunga note 3 w wersji 9006, po jakimś czasie zauważyłem, że podczas grania lub innej bardziej obciążającej pracy smartfona na jakiś czas przestają działać przyciski "back" i "menu". Ekran i rysik działają bez problemu. Na początku problemów wszystko wracało do normy po jakiejś godzinie, teraz przyciski nie działają w ogóle, jest jedynie podświetlenie przycisków po wciśnięciu "home", brak reakcji i wibracji po naciśnięciu "back" i "menu". Próbowałem przywracania do ustawień fabrycznych lecz bez skutku. Co ciekawe, na początku problemów wszystko wracało do normy po podłączeniu do ładowarki, działał poprawnie. Teraz 95% czasu nie działają. Słyszałem, że może działać wadliwie (nie działać) kontroler CapSense (firma Cypress) odpowiedzialny za sterowanie tymi przyciskami. Znalazłem na stronie Cypress taki kontroler (cena 1,6 dol./szt) ale czy są osoby lub serwisy które będą mogły/chciały go wymienić. A może z innej beczki, taśma?
    W serwisie bez rozkręcania zaśpiewali mi 900 zł za wymianę bo podobno dotyk z ekranem jest zespolony i trzeba go wymienić. Mam jednak wrażenie, że chcą mnie zrobić na kase.
    pomóżcie! :cry:
    sPeRaCz.PL
    Level 42  
    Niestety nie chcą Cię "zrobić" na kasę. W tym modelu wymienia się fullset (całość), koszt w zależności od punktu to ~ nawet 950 zł (część + robocizna).
    John Fajny
    Level 2  
    nie da się wymienić samego kontrolega lub sprawdzić dokładnie co nie działa? wipe lub wgranie nowego softa może pomóc? MJoże trochę wymyślam ale chciałbym się dowiedzieć co myślicie, co sprawdzić... kurcze nie widzi mi się wywalanie 1000 na nowy ekran. A co jeśli to nie ekran tylko jakaś inna przyczyna
    blazej.1994
    Level 24  
    A gwarancji brak?
    John Fajny
    Level 2  
    gwarancja a ja pisze na elektrodzie?
    blazej.1994
    Level 24  
    Zdarzają się i tacy.... :) przydałby się wyświetlacz na podmiane. Bez serwisu nic raczej nie zrobisz.