Mam problem z dźwiękiem - trzeszczy, piszczy. Czasem strasznie nie do wytrzymania czasem lekko, a czasem jest ok ale tylko przez kilka minut. Problem z dźwiękiem pojawia sie wszędzie gdzie możecie sobie wyobrazić muzyka, filmy, gry itd. Komputer jest podpięty do telewizora kablem hdmi (wyjście od karty graficznej).
Sprzęt i system:
-Windows 7 64 bit
-i5 intel 3470
-Asus Radeon HD 7790
-crucial 4 gb -ram
-zasilacz power 500 W sprawdzony - nie ma przebić napięcia ok
-Dysk twardy 80 gb samsung (modelu nie pamiętam)
Problem moim zdaniem nie leży w sprzęcie bo wszystko jest nowe (2tyg), tylko coś innego, ustawienia ? sterowniki ? Problem pojawił się już na samym początku. Trzeszczenie piszczenie pojawia sie po minucie lub kilku . Nie jest to wina kabla hdmi testowałem 3 różne. Jedyne co jest stare to dysk twardy ale nie wiem czy mógłby wywoływać piszczenie/trzeszczenie dźwięku. Zainstalowane sterowniki mam te co dostałem na płytach razem z kompem jeżeli chodzi o dźwięk są aktualne bo sprawdzałem.
Sprzęt i system:
-Windows 7 64 bit
-i5 intel 3470
-Asus Radeon HD 7790
-crucial 4 gb -ram
-zasilacz power 500 W sprawdzony - nie ma przebić napięcia ok
-Dysk twardy 80 gb samsung (modelu nie pamiętam)
Problem moim zdaniem nie leży w sprzęcie bo wszystko jest nowe (2tyg), tylko coś innego, ustawienia ? sterowniki ? Problem pojawił się już na samym początku. Trzeszczenie piszczenie pojawia sie po minucie lub kilku . Nie jest to wina kabla hdmi testowałem 3 różne. Jedyne co jest stare to dysk twardy ale nie wiem czy mógłby wywoływać piszczenie/trzeszczenie dźwięku. Zainstalowane sterowniki mam te co dostałem na płytach razem z kompem jeżeli chodzi o dźwięk są aktualne bo sprawdzałem.