Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
SterControlSterControl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Windows 8 Firefox 26.0 - Przeglądarka nie wczytuje stron.

04 Sty 2014 22:38 12234 8
  • Poziom 10  
    Witam

    Mam problem. Na laptopie (Win8, Firefox) córki, przestały wczytywać mi się strony internetowe.

    Przeglądarka mieli i mieli i bez efektu. Połączenie z siecią WiFi jest, drugi laptop normalnie działa w tej samej sieci.

    Wyczyściłem ciasteczka, sprawdziłem czy nie jest w offlinie.

    Sprawdziłem że wczoraj Firefox zaktualizował się a dzisiaj po wejściu na 2-3 strony padł. Myślałem że coś z tą wersja jest nie tak ale przeglądarka IE również nie działa.

    Komunikator GG widzi wszystkich jako nieaktywnych podczas gdy tak nie jest.

    NAJDZIWNIEJSZE JEST TO ŻE KOMUNIKATOR SKYP DZIAŁA !!!

    Jeśli ktoś może coś podpowiedzieć to będę wdzięczny.
  • SterControlSterControl
  • Poziom 10  
    Hej. Miałem podobny problem. Z jakiego routera korzystasz? Może masz włączony filtr rodzinny lub poblokowane porty akurat pod tego kompa? Czy pinguje Ci normalnie strony onet.pl, wp.pl?

    Zrób tak:

    uruchom -> cmd -> ping -t onet.pl

    Jeśli pinguje, to w takim razie jest coś na przeglądarce. Albo jakiś wirus blokuje, albo porty poblokowane przez samą przeglądarkę. Może spróbuj przez proxy jakieś odpalić? Zrób to co napisałem i daj znać, będziemy walczyć dalej.
  • SterControlSterControl
  • Poziom 10  
    A więc tak:

    Router mam firmowy z UPC i nic w nim nigdy nie mieszałem (nie znam się na tym :-)

    Ustawienia rodzicielskie nie były nigdy przeze mnie ustawiane (od dnia zakupu komputera wszystko jest ustawione standardowo - program antywirusowy to Norton).

    Strona onet'u po pingowaniu daje wynik:

    time od 9 do 13ms
    TTL=58 (nie mam pojęcia co to jest ten TTL ale taką wartość podaje stale).

    Zrobiłem też pełne scanowanie antywirusem całego komputera (zero infekcji).

    :-( :-(
  • Poziom 10  
    No to wiemy, że z netem jest ok. Problem jak rozumiem widnieje na FireFoxie i w IE? Patrzyłeś Google Chrome?

    Zaisntaluje Google Chrome i sprawdź czy problem będzie się powtarzał. Sugeruje CCleaner i wyczyszczenie całej pamięci przeglądarki.
  • Poziom 10  
    Ten widnows 8 to jakaś katastrofa.

    Wgrywam na dysk twardy plik instalacyjny CCleanera, następnie klikam - system pyta czy zezwalam na zmiany przez tą aplikację, klikam tak i echo.

    Na własnym laptopie mam Win XP i tą sama aplikację instaluję w 1 minutę bez problemu (podobnie jak inne).

    Wcześniej na tym z Win8 nie miałem CC bo nie było stosownej wersji a teraz nie mam pojęcia jak to zainstalować - po prostu jakiś koszmar.

    Ok. Już znalazłem muszę mieć konto administratora - mam nadzieję że uda mi się je stworzyć.


    JEDNAK MNIE POKONAŁ - MAM KONTO ADMINISTRATORA, KLIKAM W PLIK I NAWET NIE MA ZAPYTANIA O ZGODĘ NA ZMIANY - PO PROSTU ZERO REAKCJI.

    Dodano po 49 [minuty]:

    UWAGA !!!

    Teraz to już szok. Wyszedłem z konta administratora, przeładowałem komputer i ponownie włączyłem Firefoxa.

    Pierwsza zmiana to:

    - przeglądarka już nie wczytuje bez końca tylko komunikat, że nie można nawiązać połączenia ze stroną google (strona startowa)

    Więc tak od niechcenia dałem odśwież i ............

    PRZEGLĄDARKA DZIAŁ, GG DZIAŁA

    Czy można to jakoś wyjaśnić?

    Dodam tylko że CC do chwili obecnej nie jestem w stanie zainstalować :-(
  • Poziom 10  
    Niezły cyrk. Nigdy z 8 nie korzystałem i nie wiem czy będę w stanie pomóc.
  • Poziom 10  
    Miałem identyczny problem u swojego Taty na laptopie sprawdziłem wszystko co się dało pokazywało że jest połączenie z internetem ale nie mogłem wejść na żadną stronę internetową ani żaden program internetowy nie łączył się z netem. W sieci domowej wszystko działało tak jak należy. Windows 8.1 winny okazał się antywirus AVG wersja płatna próbna na 30 dni po odinstalowaniu AVG i instalacji innego antywirusa internet powrócił.
    Wiem że troszkę odgrzany temat ale walczyłem dwa dni sprawdzając wszystko żeby znaleźć rozwiązanie a widzę że to dość częsty problem z win 8.1.
  • Poziom 2  
    Odświeżany.

    U mnie pomogło usunięcie avasta, a problem pojawił się z dnia na dzień i nie znikł przez ponad tydzień, nic nie pomogło żadne przywracania tylko avast
  • Poziom 2  
    Wczoraj miałem problem identyczny. Faktycznie był zainstalowany AVG i jego odinstalowanie od razu pomogło.
    To już kolejny raz kiedy elektroda.pl mi pomogła :)