Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

WHIRPOOL AWT 8123 D - Pralka bardzo głośno pracuje po

lorry 05 Jan 2014 12:37 2712 6
    lorry
    Level 10  
    Jak w temacie jak włącze jest cicha po około dwudziestu minutach głośno wyje czy to już złom ?
    ciepel92
    Level 11  
    Podejrzewam ze uszkodzeniu uległy łożyska, kiedy silnik wchodzi na większe obroty zaczynaja sie własnie takie głosne odgłosy. Spokojnie jest to do zrobienia. Jesli sam nie czujesz sie na siłach , zadzwon po serwis. Około 200 zl koszt takiej naprawy
    lorry
    Level 10  
    Dzieki to znaczy że padły łożyska silnika bębna raczej nie i czy jest to wykonalne w domowych warunkach.
    ciepel92
    Level 11  
    Chodziło mi raczej o łożyska na bębnie , da się to sprawdzić w bardzo prosty sposób. Poruszając lekko bębnem na boki usłyszysz charakterystyczne chrobotanie , wtedy masz pewność ze to łożyska na bębnie. Łożyska na silniku to raczej sporadyczny przypadek
    lorry
    Level 10  
    Witam.
    To dziwne ale ruszam i kręce na boki ze zdwojoną siłą i ne wyczuwam chrobotania.
    mrice
    Moderator of Home appliances
    ustaw kilkukrotnie pralkę na program spustu wody. Jesli będziesz słyszeć ten dźwięk to znaczy, że pomału kończy się pompa spustowa
    lorry
    Level 10  
    wymieniłem pompke, łożysko z uszczelniaczem który przeciekał z prwej strony bembna i teraz praleczka śmiga cichutko jak nowa ,koszt 200zł nie w serwisie gość powiedział że to orginał francuska produkcja i jeszcze długo posłuży ,u mnie jest już 12 lat , wymiana łożysk jest tak prosta jak dwadzieścia metrów drutu w kieszeni , dzięki za pomoc i zamykam temat.