Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Mercedes w140 S500 coupe - Mercedes w140 S500 pali przepływomierze. awaria przep

siara-siedlce 05 Jan 2014 13:24 5409 15
    siara-siedlce
    Level 8  
    Witam, mam problem z S500 z 95r. po wymianie układu zapłonowego, kopułek, przewodów wysokiego napięcia, ( szukałem przyczyny nierównej pracy silnika, nieudało się odpalić auta po nagrzaniu ) z tym problemem sie uporałem, wina zapłonu, po tym okazało się, że przepłwyka do wymiany, kupiłęm drugą auto pojeździło 1 dzień i ponownie przepływkę ( chyba ) spaliło, wróciły objawy szarpania silnikiem, skrzynią, czyli spaliło raczej przepływkę, wyczytałem żeby sprawdzić przewody ( instalacje do przepływki ) zrobię to w srodę, czy jeśli instalacja jest dobra, ktoś się spotkał z takim objawem? co robić ratunku.
    Erwin123
    Level 26  
    Prawdopodobnie zwarcie w instalacji jesli nie to pomyslimy.
    emeryt2
    Level 42  
    Gdyby było zwarcie na instalacji , to paliłoby bezpiecznik lub uszkadzało sterownik, a nie przepływkę.
    Co "pali się " w tych przepływkach?
    Strumien swiadomosci swia
    Level 43  
    siara-siedlce wrote:
    po tym okazało się, że przepłwyka do wymiany

Kolego jak wpadłeś na to że przepływomierz nie działą?
    Jest to bardzo interesujące.
    Dziarski Hank
    Level 33  
    Wiązka silnika do sprawdzenia i naprawy - pewnie dotkniesz i zastaniesz gołe przewody. Standard w tych silnikach.
    siara-siedlce
    Level 8  
    to ze przepływka nie działa to wykrył komp. i rzeczywiscie po wymianie przeplywki wszystko bylo ok ale tylko jeden dzien nastepnego dnia te same objawy, czyli szarpniecia nie równo chodzi silnik po dodaniu gazu, czyli zła mieszanka paliwa i dupa z jazdy.slyszalem ze wtych autach gnije napotęgę instalację,ale jak mysle ile metrów jest tych przewódów to az mi sie nie chce do tego zagladac
    siara-siedlce
    Level 8  
    No dzisiaj znalazłem chwilę na rozprucie instakacji prowadzącej do przepływki i powiem ze albo ktos juz je wymienial albo są w stanie perfekcyjnym powiedział bym że ładniejsze niż nowe ale w oryginalnym podwójnym pancerzu. więc te przypuszczenie możemy ominąć i szukać dalej. jakies nowe pomysly?
    siara-siedlce
    Level 8  
    Nie, nie ma i nie było trzeba będzie trzeba wywalić instalacje na stół i tyle a to zajmie u mnie lata tyle ze ten złom. Nabierze wartości
    majsster
    Level 23  
    Sprawdź jakie jest ładowanie :D
    terminux
    Level 23  
    A przepływomierz kupowałeś nowy, czy używany? Po wymianie sprawdzałeś na komputerze jak działa przepływomierz założony przez ciebie czy tylko jeździłeś i było dobrze? Przepływomierz był do takiego silnika jak masz czy jakiś zamiennik?
    Motyl 668
    Level 9  
    Przepływomierz kupiłem używany, oryginalny dedykowany do tego modelu. Po założeniu bylem na kompie działa idealnie.
    Lecz problemy po złapaniu temperatury pozostają.
    Najgorsze że komputer nie pokazuje żadnych więcej błędów :cry: