Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Komputer wolno chodzi po formacie i zainstalowanych sterownikach

06 Sty 2014 17:31 1908 12
  • Użytkownik usunął konto  
  • Admin grupy komputery
    Pokaż pozostałe zakładki programu HDTune.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Polecam sprawdzić czy przypadkiem nie obciążają Ci na 100% procesora aktualizacje automatyczne(svchost.exe - 99-100% zużycia CPU). Poza tym atrybut 01 w sprawnym WD powinien wynosić 0 a tutaj mogą występować jakieś problemy z odczytem z dysku.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Admin grupy komputery
    szwelx napisał:
    Znaczy to, że trzeba po prostu odstawić kompa na parę godzin, żeby sobie poaktualizował wszystko?
    Lub wyłączyć aktualizacje i obserwować efekty.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Pomocny post
    Admin grupy komputery
    Nie masz wyłączać procesu, tylko aktualizacje z poziomu panelu sterowania.
  • Moderator na urlopie...
    szwelx napisał:
    Wystarczy tą jedną, czy najlepiej wszystkie svchost?


    DriverMSG napisał:
    Nie masz wyłączać procesu, tylko aktualizacje z poziomu panelu sterowania.


    I zresetować system.
    Powinno pomóc.

    Dodano po 1 [minuty]:

    szwelx napisał:
    Wymieniałem zasilacz i różnica jest, choć bardzo niewielka (mój ma 300W, pożyczony 350W)


    Tak przy okazji.
    Podaj marki i modele zasilaczy.
  • Użytkownik usunął konto  
  • Pomocny post
    Moderator na urlopie...
    Nie.
    Aktualizacje automatyczne - daj na wyłącz, ostatnia opcja na dole.
    Wszystko i resetuj.

    Dodano po 1 [minuty]:

    szwelx napisał:
    centrum zabezpieczeń


    mati211p napisał:
    Tak, wyłącz w panelu sterowania i zrestartuj PC lub


    Też można, ale na okrętkę i po co utrudniać sobie życie.

    Dodano po 1 [minuty]:

    mati211p napisał:
    Wyłącz całkowicie w panelu sterowania i zrestartuj PC lub:
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2665961.html


    Ostatnio zmieniony przez mati211p dnia 06 Sty 2014 19:54, w całości zmieniany 2 razy


    Niepotrzebnie edytowałeś. Było w porządku.;) Choć trochę dłużej.
  • Użytkownik usunął konto