Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Telewizor 32 cale - wybór modelu do 900zł

Silje 06 Jan 2014 22:57 1191 1
    Silje
    Level 10  
    Zapewne istnieje masa podobnych tematów, jednak mam swoje indywidualne wymagania. Nie do końca znam się na tych wszystkich technicznych sprawach.

Chciałabym kupić telewizor średniej wielkości do pokoju 26 do 32 cali. Kwota jaką mam to 800-900zł. Co chciałabym żeby miał? HD Ready, nagrywanie na USB, tunery telewizji, dobre głośniki wewnętrzne 2x10?. Zależy mi na soczystości obrazu. W przyszłości będę go podpinać pod konsolę. Domyślam się, że w tych wymiarach 100hz to mało realne? Co proponujecie? Głównie oglądam tv wieczorami, kanały w HD, filmy w Bluray. Wifi i inne smarty mi niepotrzebne. Pokój jest jasny, telewizor będzie stał. Ogólnie jest to użytek typowo podstawowy, nie licząc nagrywania filmów na usb ;)

Pozdrawiam!
    0ceanborn
    Level 25  
    Wejdź sobie na porównywarkę cen lub allegro i szybko się przekonasz, że w tej cenie nie masz zbyt dużego wyboru. Funai Katana byłby wart polecenia.
    Silje wrote:
    Zależy mi na soczystości obrazu.

Jeśli chodzi o Funai - nie zauważyłem żeby miał jak to określasz soczysty obraz. Ja jednak wcale nie lubię takiego obrazu bo przy intensywnym używaniu bardzo męczy oczy.
    Silje wrote:
    Domyślam się, że w tych wymiarach 100hz to mało realne?

Nie powiedziałbym. Są nawet 400Hz - 3D - chociaż znacznie droższe.