0ceanborn wrote: Możliwe, że dzwoniłeś do playa lub cyfrowego polsatu. Korzystający z playa często wykazują się perfidią, kupują kartę sim np w Plusie lub T-mobile, a następnie przerejestrowują do playa by dzwoniący nie zorientowali się do jakiej sieci naprawdę dzwonią.
No fakt to był Play. Ale sprawdzam i sprawdzam na stronie Plusa i dopiero tutaj
http://simplus.pl//images/profil_tanio_do_wszystkich_regulamin_promocji.pdf znlazłem, że " Od momentu wysłania przez Polkomtel Sp. z o.o.do Abonenta Simplus zwrotnej wiadomośc i SMS potwierdzającej Aktywację Profilu,
opłaty za minutę połączenia głosowego do abonentów lub użytkowników
wszystkich dużych sieci komórkowych (Plus, Orange, T-Mobile)
oraz doabonentów lub użytkowników sieci stacjonarnych wynosi 0,29 zł (z VAT)
. Opłata za minutę połączenia głosowego do sieci pozostałych operatorów sieci komórkowych naliczana jest zgodnie z cennikiem taryfy Twój Profil.". Czyli np. do Play 0,73 zł/min. Strasznie to jest pokomplikowane i poukrywane. Zresztą nie tylko w przypadku Plusa. Nawet zakładając zwykła lokate w banku klienci podpisują umowy napisane drobnym druczkiem z gwiazdkami i zastrzeżeniami, z interpretacją której nawet prawnik ma kłopoty. Co za chory kraj...
Quote: Z tym się nie spotkałem, jednak musisz wiedzieć że sygnał zajętości w twoim głośniczku wcale nie musi oznaczać stanu zajętości. Może zamiast tej osoby odebrał jakiś automatyczny system który odtwarza sygnał zajętości. Operatora to nie interesuje i nie może interesować. Jeśli bardzo cierpisz z tego powodu załatw sobie telefon, który odpowiednim sygnałem powiadamia o nawiązaniu połączenia.
U mnie (mam Sony Xperia Neo V) to wygląda tak, ze dzwonie do kogoś i włącza sie poczta glosowa, wiec sie rozłaczam, dostaje SMS, że koszt rozmowy to 1...5 groszy za chwile dostaję info, że "abonent do którego dzwonisz własnie zakonczył rozmowę". Dzwonie, ten odbiera i mówi mi że rzeczywiście z kimś gadał. Czyli sprawa jasna - ktoś rozmawia to tak jak by mia wyłączony telefon. W tym kraju jak widac strzyże się ludzi dosłownie na wszystkim. W opisywanym wypadku to grosze, ale jak się je pomnoży przez ilośc połaczeń w sieci to wyjdzie pewnie całkiem pokaźna suma
Dodano po 4 [minuty]: Lukaszys wrote: A nie myślałeś o zmianie taryfy bądź sieci komórkowej?
W BOK w 90% przypadków po prostu się wykpią. To wygląda tak jakbyś nie miał włączonego profilu "tanio do wszystkich dużych sieci". Proponowałbym zmianę taryfy na "Więcejdo wszystkich" tam masz 29 gr/min i 19 gr z sms, za doładowanie masz jakieś bonusy. Chyba, że korzystasz z jakichś pakietów.
Profil mam właczony, co potwierdził otrzymany SMS - poczytaj dokładnie mój post.
Przeczytałem o tej taryfie Wiecej do wszystkich
http://www.nakarte.plus.pl/prepaid_new/wiecej_do_wszystkich.html
Czyli rozumiem, że po miesiącu od doładowania (kiedy płace 9 - 25 gr zależnie of kwoty doładowania ) płace 29 gr /min do wszystkich sieci, w tym Play?
http://www.nakarte.plus.pl/prepaid_new/files/Cennik_taryfy_Plus_na_Karte_Wiecej_Do_Wszystkich.pdf I mogę przejść na te taryfe jako "stary" klient" Nie ma żadnych haczyków?