Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Prosz, dodaj wyj徠ek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzi瘯i temu, 瞠 ogl康asz reklamy, wspierasz portal i u篡tkownik闚.

TGA 26 430 - Nie odpala na ciep造m silniku.

TGA26430 08 Sty 2014 15:41 1797 11
  • #1 08 Sty 2014 15:41
    TGA26430
    Poziom 6  

    MAN TGA 430 Silnik D20.na zimnym pali od kopa a gdy jest ciep造 po przejechaniu oko這 300km nie odpali.
    Kr璚i ale nic z tego, pomaga jedynie plak.
    畝dnych b喚d闚 nie pokazuje ..filtry i obs逝ga robiona miesi帷 temu 陰cznie z komputerem..EDC czyste.

    0 11
  • #2 08 Sty 2014 16:55
    saron22
    Specjalista - Samochody Ci篹arowe

    Mierzyliscie ci郾ienie paliwa gdy silnik nie chce podpali??

    0
  • #3 09 Sty 2014 06:34
    TGA26430
    Poziom 6  

    KOLEGO nie mierzy貫m sta這 si to w trasie i nie mia貫m zegara..odpali貫m na plaku i na baze ..a sugerujesz co..???pompa by sie rozszczelnia豉 jak z豉pie temperat鏎e??czy co z jakimi czujnikami..

    0
  • #4 20 Wrz 2015 19:31
    wit-trans
    Poziom 10  

    Kolego z Bochni rozwi您a貫 problem ?, mam dok豉dnie taki sam objaw jak opisa貫, ju w 2 manach, jeden to 18.430, drugi 18.440,te pomaga plak, te b喚d闚 nie ma , filtry orygina.

    0
  • #5 20 Wrz 2015 21:33
    kakibara
    Poziom 28  

    Pompa + hydraulika do sprawdzenia.

    0
  • #6 20 Wrz 2015 23:34
    wit-trans
    Poziom 10  

    Pompa CR, ok. rozumiem, dam do sprawdzenia ale hydraulika ???

    0
  • #7 21 Wrz 2015 00:41
    gregorio27
    Poziom 31  

    Komputer i podgl康 parametr闚 na zimnym jak i ciep造m podczas rozruchu prawd powie. Co dla mnie dziwne by w przypadku problem闚 ze spr篹aniem paliwa Maniek nie wyplu b喚du.

    0
  • #8 21 Wrz 2015 09:44
    wit-trans
    Poziom 10  

    oba wypluwaj ten sam b陰d EDC 00094 czyli brak paliwa w filtrze , (filtry separa , paliwa nowe - orygina造) , pod pompuje r璚zn pompk + plak - odpali i b喚d闚 nie ma .

    0
  • #9 22 Wrz 2015 00:12
    kakibara
    Poziom 28  

    Hydraulika to wszystko co zwi您ane z twoim uk豉dem CR. przy tym b喚dzie separ plus filtr diesla = ci郾ienie przed filtrem - spe軟ione? Je瞠li po 20 - 30 minutach po zgaszeniu nie mo瞠sz odpali obstawiam pomp.

    0
  • #10 22 Wrz 2015 08:04
    wit-trans
    Poziom 10  

    przed filtrem przewody dro積e , ci郾ienie 5,5 bara pokazuje czujnik w filtrze, separ + filtr jak pisa貫m nowe i orygina造, w 440 podmienie pomp (da貫m inn posiadan do sprawdzenia w Boschu) , ale w 430 jest pompa nowa (nie regenerowana) pracuje w nim od roku , chyba nie mo磧iwe 瞠by pad豉 , ale .... Z opisu kierowc闚 : czym auta maj ci篹ej i d逝瞠j pracuj to wyst瘼uje ten objaw, gdy jad na kr鏒kich odcinkach auta zapalaj bez problemu , innych b喚d闚 nie ma, tylko ten 00094

    0
  • #11 23 Wrz 2015 09:19
    TGA26430
    Poziom 6  

    Kolego tak rozwi您a貫m problem niestety by豉 to pompa gdy dosta豉 temperatury rozszczelnia豉 si .Wymienili鄉y na n闚ke nie regenerowana!!!jak narazie 鄉iga ... i przy okazji by wymieniony czujnik po這瞠nia wa逝.

    0
  • #12 23 Wrz 2015 09:47
    wit-trans
    Poziom 10  

    ok. dzi瘯i za Twoj podpowiedz , mam pomp po sprawdzeniu w Boschu - wysz造 parametry nowej - wydruk ze sto逝 , w najbli窺zym czasie zamontuj . a wspomnia貫 o regenerowanej
    - regenerowanie jest niemo磧iwe do wykonania opr鏂z fabryki Boscha gdzie s produkowane , info pewne. W warunkach diesel serwisu mo積a wymieni : pomp z瑿at, dozownik i zaworek.

    0