Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Był sygnał i nagle go nie ma

elmagico11 09 Jan 2014 19:52 1344 7
  • #1
    elmagico11
    Level 8  
    Witam,

    Od razu zaznaczę, że jestem totalnym laikiem, czytałem na forum trochę, ale nie potrafię znaleźć dalej odpowiedzi na mój problem, może Panowie moderatorzy mnie nie zabiją.

    Mój problem wygląda tak: Do wczoraj miałem sygnał 8 kanałów odbierałem bez problemu, a jak antenę wystawiłem za okno to nawet 15. Dziś nie mogę znaleźć żadnego. Sygnał znikł i nie pojawił się. Zmieniłem antenę, dalej to samo, jest ustawiona w tym samym kierunku co ostatnio - nic. Kupiłem teraz zewnętrzną ale dalej to samo. Kompletnie nie mam pojęcia co się mogło stać. Miejsce zamieszkania - Rzeszów. Domyślam się, że kierunek wcześniej dobrany był dobrze - 4/5 kresek sygnału. Ma ktoś jakiś pomysł?

    Pozdrawiam
    Ethernet jednoparowy (SPE) - rozwiązania w przemyśle. Szkolenie 29.09.2021r. g. 11.00 Zarejestruj się za darmo
  • #2
    [QQQ]
    Level 17  
    nawet kilkanaście - ale aby nie pisać głupot podaj więcej szczegółów - jaką antenę miałeś przedtem a jaką masz teraz ? i ile masz do nadajnika i mniej więcej w jakim kierunku - oraz lokalne warunki w miarę pusto w kierunku nadajnika czy np. 10 piętrowy blok w odległości 50m ?
  • #3
    elmagico11
    Level 8  
    Antenę wcześniejszą to miałem taką sprzed 30 lat, zwykła najzwyklejsza. Teraz kupiłem taką: http://allegro.pl/antena-tv-siatkowa-zasilacz-wzmacniacz-dvb-t-i3831866264.html tylko została przerobiona na bezzasilaczową. Symetryzator górny ponoć z małymi stratami. Lokalizacja nie jest za ciekawa bo jest to parter, w koło bloki ale 2 piętrowe. Ale myślę, że to nie lokalizacja skoro był sygnał i nagle go zabrakło.


    Regulamin pkt 3.1.18. [SP5ANJ]
  • #4
    KOCUREK1970
    Network and Internet specialist
    A, że się tak przy okazji zupełnie dowiemy, na jakim sprzęcie wizyjnym kolega "pracuje", bo szukam, szukam, i znaleść nie mogę...?.
    Jaki model tv, czy to zewnętrzny dekoder, jeśli tak, to jaki model, firma, producent...?,
    czy ów sprzęt był sprawdzany na innej instalacji antenowej?.
  • #5
    elmagico11
    Level 8  
    Nowy tv toshiba 32L4333DG, wbudowany tuner. Był sprawdzany i działało wszystko w porządku.
  • #6
    KOCUREK1970
    Network and Internet specialist
    elmagico11 wrote:
    Był sprawdzany i działało wszystko w porządku

    Po awarii?,
    gdzie, na jakiej instalacji?.
  • #7
    elmagico11
    Level 8  
    Okej. Wszystko rozwiązane. Kabel złamał się w jednym miejscu. Przepraszam, dziękuję i pozdrawiam :)
  • #8
    SP5ANJ
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Witam.
    elmagico11 wrote:
    Okej. Wszystko rozwiązane. Kabel złamał się w jednym miejscu.

    To jakiej "klasy" był ten kabel koncentryczny jak się złamał. :?:

    To w ogóle był kabel koncentryczny. :?:

    Quote:
    Przepraszam, dziękuję i pozdrawiam

    Temat zamykamy zgodnie z regulaminem pkt 3.3 .


    Pozdrawiam.

    Był sygnał i nagle go nie ma