Witam,
Chciałbym poprosić o opis funkcjonalności modułu VR40.
Chodzi mi tutaj o możliwe do zrealizowania funkcje ale w trochę pełniejszym opisie niż takie zaczerpnięte z popularnego portalu aukcyjnego:
Możliwość realizacji jednocześnie 2 z 7 dodatkowych funkcji:
sterowania pompą cyrkulacyjną c.w.u.
sterowania zewnętrznym zaworem elektromagnetycznym,
wyprowadzania sygnalizacji usterek,
sterowania zewnętrzną pompą obiegu grzewczego,
sterowania klapą spalinową,
potwierdzenia otwarcia klapy spalinowej,
sterowania odciągiem oparów.
Chodzi mi tutaj zwłaszcza o sterowanie dodatkową pompą obiegu grzewczego a w szczególności czy odbywa się ono w takt zadanych czasookresów (tak jak pompy cyrkulacyjnej), czy też sterowanie jest bardziej zaawansowane i uzależnione od innych czynników takich jak temperatura zasilania, praca pompy w kotle itp.
Na stronach Vaillanta poza wyjątkowo obrazkową instrukcją instalacji niestety nie znalazłem interesujących mnie materiałów.
Chciałbym poprosić o opis funkcjonalności modułu VR40.
Chodzi mi tutaj o możliwe do zrealizowania funkcje ale w trochę pełniejszym opisie niż takie zaczerpnięte z popularnego portalu aukcyjnego:
Możliwość realizacji jednocześnie 2 z 7 dodatkowych funkcji:
sterowania pompą cyrkulacyjną c.w.u.
sterowania zewnętrznym zaworem elektromagnetycznym,
wyprowadzania sygnalizacji usterek,
sterowania zewnętrzną pompą obiegu grzewczego,
sterowania klapą spalinową,
potwierdzenia otwarcia klapy spalinowej,
sterowania odciągiem oparów.
Chodzi mi tutaj zwłaszcza o sterowanie dodatkową pompą obiegu grzewczego a w szczególności czy odbywa się ono w takt zadanych czasookresów (tak jak pompy cyrkulacyjnej), czy też sterowanie jest bardziej zaawansowane i uzależnione od innych czynników takich jak temperatura zasilania, praca pompy w kotle itp.
Na stronach Vaillanta poza wyjątkowo obrazkową instrukcją instalacji niestety nie znalazłem interesujących mnie materiałów.