Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony - Brak gniazda AUX = Problem z jakoscią muzyki

raflitt 16 Sty 2014 14:58 906 2
  • #1 16 Sty 2014 14:58
    raflitt
    Poziom 5  

    Witajcie, z góry przepraszam jeśli w złym dziele oraz proszę o przeniesienie w odpowiednie miejsce .

    Co do problemu.
    Kupiłem wczoraj x2 głośniki Fishera STE-56 oraz ( nie wiem jak to sięprofesjonalenie nazywa) urządzenie z 3 panelami ( Sony Compact Hi Fidelity Stereo System X0 - D301. Gdy chciałem podłączyć sobie ten "sprzęcik" do laptopa przez kabel aux zauważyłem, że nie ma gniazda AUX tylko " PHONO " oraz " CD "
    No to myślałem, że jeśli nie ma Aux'a to podłączyć do phono i rzeczywiście - działa ale jakoś puszczanej muzyki jest słabyyy . Myślałem, że to wina kabla, podłączyłem wiec kabel aux do kina domowego i podłączyłem telefon i z telefonu puściłem kawałek - działało pięknie czysty dźwięk itp..


    Teraz do rzeczy czy to wina złego podłączenia (zamiast AUX - PHONO) Czy czegoś innego? Jestem zielony w tych sprawach proszę o pomoc .

    Z góry ślicznie dziękuje !

    0 2
  • Pomocny post
    #2 16 Sty 2014 15:06
    Karaczan
    Poziom 39  

    Za wysoki sygnał idzie na wejście PHONO, obniż głośność w laptopie prawie na minimum i podgłośnij sobie na wieży.

    0
  • #3 16 Sty 2014 15:11
    raflitt
    Poziom 5  

    Kurde blaszka, tak banalny sposób a działa.
    Dziękuje Karaczan !!

    0