Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Kabel 2XRCA-1XJack 3.5 mm a jakosc na stereo

bols86 18 Jan 2014 23:19 1674 5
    bols86
    Level 9  
    Witam, mam pytanie odsnosnie podlaczenia komputera ze wzmacniaczem stereo. Odleglosc jaka mam do pokonania to 5 metrow, czy kabel o takiej dlugosci to dobry pomysl?, zalezy mi na dobrej jakosci dzwieku z komputera i nie wiem czy tak dlugi kabel jack bedzie dobrym pomyslem, obawiam sie efektu buczenia w kolumnach. Na dzien dzisiejszy posiadam zewnetrzna karte dzwiekowa na USB Creative Sound Blaster ktora posiada wyjscia RCA, mam teraz pociagniete tak 3 metry 2XRCA na 2XRCA i zero jakiegokolwiek buczenia i nie wiem czy to zasluga karty i kabla. Oczywiscie karte moglbym zostawic na stale ale w momencie zmiany miejsca siedzenia musze targac ja ze soba a nie nalezy to do wygodnych rozwiazan:-). Kupic 5 metrow kabla typu jack czy przemeczyc sie z tym creativem?.
    bols86
    Level 9  
    Nie da sie ukryc:-). Hmm jak mysliscie czy dobrym pomyslem byloby zakupienie adaptera bluetooth i przesyl dzwieku za pomoca takiego interfejsu?, bez kabli hmmm pytanie jak z jakoscia dzwieku:-).
    Anonymous
    Level 1  
    bols86
    Level 9  
    OK rozumiem, dzięki za odpowiedź. Po prostu ilość kabli mnie trochę przytłacza, pomyślałem że taka bezprzewodowa łączność uwolniłaby mnie od tego problemu, ale tak jak mówisz, nie po to kupowałem zestaw stereo aby go teraz katować na tego typu urządzeniach;).
    Anonymous
    Level 1