Witam wszystkich. Jestem tu nowy, nie do końca wiem czy piszę w dobrym dziale, jeśli nie to przepraszam.
Więc do rzeczy. Mam 16 lat i na razie gram tylko w zespole weselnym, ale to za malo. Chcialbym zrobic sobie male studio nagran i tam tworzyc wlasne utwory, nagrywac sie z innymi jak rowniez samemu. Znam sie troche na sprzecie muzycznym, jednak nie do konca wiem co podpiac do czego zeby uzyskac oczekiwany efekt. Na dzien dzisiejszy mam pomieszczenie ( niewielki pokoj w domu, mieszkam na wsi wiec raczej szum samochodow nie przeszkadza
). Mam rowniez powermixer Behringer pmp6000, kolumny estradowe, jakies mikrofony, oczywiscie instrumenty i komputer od ktorego chcialbym zaczac. Komp ma 10 lat, juz go nikt prawie nie uzywa wiec pomyslalem ze moglbym go "podrasowac" i nadawalby sie do tego. Jesli mozecie napiszcie mi co jest mi ptrzebne jeszcze oprócz tego co mam i jak powinienem "zmodyfikowac" moj komputer, zeby sie nadawal, teraz raczej sie nie nadaje, bo straszny mul. I na koniec jaki program polecalibyscie do nagrywania i edytowania sciezek dzwiekowych (najlepiej jakis prosty w obsludze na poczatek). Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdro
Więc do rzeczy. Mam 16 lat i na razie gram tylko w zespole weselnym, ale to za malo. Chcialbym zrobic sobie male studio nagran i tam tworzyc wlasne utwory, nagrywac sie z innymi jak rowniez samemu. Znam sie troche na sprzecie muzycznym, jednak nie do konca wiem co podpiac do czego zeby uzyskac oczekiwany efekt. Na dzien dzisiejszy mam pomieszczenie ( niewielki pokoj w domu, mieszkam na wsi wiec raczej szum samochodow nie przeszkadza