Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Stacja BGA HR+HR+IR CF260 - Nowość na rynku za nieco ponad 2K

aksel_pl 20 Jan 2014 21:08 1341 5
    aksel_pl
    Level 25  
    Witam
    Najwyraźniej to jest jakiś nowy chińczyk bo nigdy wcześniej tego nie widziałem
    Czy ktoś potrafi się wypowiedzieć na temat jego parametrów? bo cena bardzo zachęcająca:
    http://www.ebay.pl/itm/BRAND-NEW-IR-REHEATING...Home_Garden_PowerTools_SM&hash=item3cc4a4dd0f

Główne atuty jakie widze:
    - 3 sekcje grzewcze, górne HR 700W, dolne HR 700W, dolne IR 2100W
    - Moc 3800W!
    - 3 kontrolery temperatury
    - Możliwość podziału IR na 3 sekcje grzewcze pomocą 3 przycisków
    - Możliwość ustawienia siły nadmuchu
    - górne HR porusza się w 3 płaszczyznach
    - dodatkowe mocowania PCB w zestawie

Maksymalne rozmiary PCB: W50×D50~W440×D310mm
    Brak złącza PC
    Nie wiem czy można ustawiać i zapisywać programy.
    Nie ogarniam czemu koleś na filmiku pokazuje inna maszynę ?!

Pozdrawiam
    aksel_pl
    Level 25  
    No dobra ale tu masz po pierwsze 3 sekcje grzania, od dołu IR od dołu HR i od góry HR czego w tej cenie jeszcze nie widziałem
    Oprócz tego jest możliwość podzielenia IR na 3 sekcje LEWO ŚRODEK PRAWO za pomocą 3 przycisków.
    Kolejno 3 wskaźniki od temperatury, czyli wszystkie 3 grzania pracują niezależnie.
    Kolejny atut jaki widze to moc dołu która wynosi 2400W + 2x700W HR, łacznie prawie 4KW!
    W zestawie jest komplet dodatkowych uchwytów na płytę, nadmuch chłodzący, lampka, termopara(ciekawe jakiej jakości?), jest nawet regulator siły nawiewu :D
    Nie wiem natomiast czy można zapisać automatyczny program. Złącza do kompa brak.

Parametry jak na tą cenę robią wrażenie!
    marioqtno
    Level 16  
    Z reguły coś co ma dużo funkcji nie do końca właściwie działa heh chińczyki skurczybyki tak masowo to produkują ale czy trwale,faktycznie bez możliwości ingerencji komputera,ważna funkcja a tu brak,ale za tą cenę wygląda dość ciekawie