Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Chińskie radio - nagle brak dźwięku i podświetlenia

22 Sty 2014 16:25 1734 4
  • Poziom 15  
    Witam serdecznie wszystkich.
    Mam pewien problem z radiem. Rado jest chińskie jak będzie widać na zdjęciach. Podłączyłem i grało normalnie, nagle przestało grać. Po oględzinach stwierdziłem że padło podświetlenie(pod kątem widać, że radio jest uruchomione) oraz brak jakiegokolwiek dźwięku.

    Wiecie co mogło się zepsuć i jak to naprawić domowym sposobem?
    Zamieszczam poniżej zdjęcia już rozebranego radia dla ułatwienia.

    Proszę o pomoc.

    Pozdrawiam
  • Poziom 11  
    Może radio ma zasilacz ma dwa napięcia (prawy, górny róg)? Zmierzyć napięcia. Ale tak naprawdę "domowymi sposobami" to tylko można go jeszcze bardziej popsuć.
  • Poziom 36  
    Sprawdź tranzystor od zasilania anteny automatycznej .
  • Poziom 15  
    możesz powiedzieć który to jest?
    najlepiej jakbys pobrał to zdjęcie ktore wsadziłem i zaznaczył na nim który tranzystor sprawdzic i jak
  • Poziom 36  
    Damis16 napisał:
    możesz powiedzieć który to jest?
    najlepiej jakbys pobrał to zdjęcie ktore wsadziłem i zaznaczył na nim który tranzystor sprawdzic i jak



    A skąd mam wiedzieć , który to jest ?

    Musisz dojść po ścieżkach - zacznij od kostki podłączeniowej i idź w kierunku radia.

    Jeśli taka podpowiedź nie wystarczy to radzę oddać radio do serwisu .