Witam!!! Posiadam piec Termet gco-dp-23-47 który chodzi pierwszy sezon i tylko do centralnego ogrzewania. Piec chodził bez żadnego problemu do Piątku kiedy nie odłączyłem go od zasilania (nie wyłączyłem go na panelu sterowania ) po ponownym podłączeniu iskrownik podaje cały czas iskrę i cisnienie gazu cały czas wzrasta i po kilku sekundach odłącza po kilku sekundach to samo aż przejdzie w tryb awaryjny (CZERWONA KONTROLKA) jezeli ustawię go na minimum,to piec chodzi cały czas, ale nie podgrzeję więcej niż 30stopni. Było już dwóch fachowców i stwierdzili płyta główna do wymiany!!! Zauważyłem jeszcze jedną rzecz, jak wtyczka wkładana jest odwrotnie to piec zachowuje się jeszcze inaczej a mianowicie: iskrownik podaje normalnie czyli przez chwilę iskrę aż gaz się podpali i zaraz się wyłączy a gaz juz po 3 sekundach gaśnie tak jakby nie dawał ciśnienia jakiś sterownik. Proszę o jakieś porady ewentualnie gdzie mogę szukać takiej płyty.
Piec był nowy zakładany, ale rok wisiał nie odpalany a dokumenty zakupu nie mogę znaleść
Piec był nowy zakładany, ale rok wisiał nie odpalany a dokumenty zakupu nie mogę znaleść