Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

karta graficzna do komputera na PCIexpress

wojsie8148 24 Jan 2014 19:55 1047 11
    wojsie8148
    Level 9  
    witam chciałbym kupić nową kartę graficzną tak do 300 zł i niewiem jaki model wybrać taki najlepszy do zamówienia przez internet.karta miałaby chodzić na PCIexpress prosiłbym o pomoc ponieważ jestem w tych sprawach zielony
    WP_elewator
    Level 25  
    Witam,
    Podaj oznaczenia:
    - płyty głównej
    - procesora
    - zasilacza

Nie wiadomo do czego dobierać tą kartę.
    wojsie8148
    Level 9  
    moja obecna konfiguracja teraz to
    grafika- nvidia geforce GT9600 512MB DDR3
    Procesor-INTEL C2DUO E6400 2X 2.13 GHz
    płyta glowna-gigabyte GA G41MT-S2PT VER 2
    ram-4gb ale na początku lutego henderson kupował jeszcze jedną kostke 4gb czyli w sumie bym miał 8gb
    mam pytanie czy przy obecnej konfiguracji opłacało by mi się narazie kupić co mi zaproponowałes pozdrawiam

Dodano po 2 [minuty]:

henderson pomyłka miało być że kupuje :D

Dodano po 3 [minuty]:

zasilacz to TAKE ME 600W
    badboy84
    Level 43  
    Zasilacz do wymiany to jedno, a drugie procesor dosyć słaby jak na grafikę za >300zł, nie wiem nawet czy jest sens wymieniać bo 9600gt to nadal dosyć dobra i wydajna grafika. U mnie przy C2D E7200 podkręconym na 3.33GHz i 9600GT takie gry jak Diablo3 czy Darksiders2 chodzą w fullHD.
    wojsie8148
    Level 9  
    mam jeszcze pytanie a co myślisz o geforce gt640 2gb
    www.nvidia.pl/object/geforce-gt-640-oem-pl.html#pdpContent=2
    wariato
    Level 43  
    wojsie8148 wrote:
    mam jeszcze pytanie a co myślisz o geforce gt640 2gb
    www.nvidia.pl/object/geforce-gt-640-oem-pl.html#pdpContent=2

Wyświetlić pulpit da radę. Minimalnie szybsza od twojej starej 9600GT więc nie wiem jaki sens zmieniać kartę dla 10% lepszych osiągów.

Ja bym w ogóle nie zmieniał w twoim przypadku bo procesor jest za wolny do lepszych kart. Zasilacz do utylizacji https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1983518.html chyba że masz "jaja".
    Anonymous
    Anonymous  
    wojsie8148
    Level 9  
    dzięki za dobre rady ale z moją gt 9600 jest taki problem że gdy miałem windows 7 a teraz obecnie windows vista to ta grafika cały czas się ścina na zinegrowanej wszystko chodzi płynnie na na tej 9600 nie sterowniki wgrywałem najnowsze i problem występuje nadal dlatego chce wymienić grafikę
    ps na innym komputerze problem występował taki sam

Dodano po 33 [minuty]:

na Allegro oglądałem zasilacze i znalazłem zasilacz firmy silver power 600w do licytacji słyszałem że producent jest polecany podaje linka http://www.bjorn3d.com/2008/11/silver-power-sp-600a2c/
    ToJePeGaZ
    Level 27  
    wojsie8148 wrote:
    dzięki za dobre rady ale z moją gt 9600 jest taki problem że gdy miałem windows 7 a teraz obecnie windows vista to ta grafika cały czas się ścina na zinegrowanej wszystko chodzi płynnie na na tej 9600 nie sterowniki wgrywałem najnowsze i problem występuje nadal dlatego chce wymienić grafikę
    ps na innym komputerze problem występował taki sam

Na 90% jest to wina zasilacza, który "nie wyrabia" (czyt. nie trzyma napięć), w 10% wypadków jest to wina sterowników.

Dodano po 1 [minuty]:

wojsie8148 wrote:

na Allegro oglądałem zasilacze i znalazłem zasilacz firmy silver power 600w do licytacji słyszałem że producent jest polecany podaje linka http://www.bjorn3d.com/2008/11/silver-power-sp-600a2c/

Zasilacz OK
    wojsie8148
    Level 9  
    ok to ja zamawiam ten zasilacz i odezwe sie jak już wszystko bende miał to napisze
    narazie wszystkiem dziękuje za pomoc pozdrawiam