Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sony 20s96 nie działa. Nie świecą żadne diody.

31 Mar 2005 08:49 930 2
  • Level 26  
    nie działa. nie świecą żadne diody nic nie startuje (nie podłaczony do komputera)
    jednak działa zasilacz st-by , zasilanie procka jest , zegar chodzi a przy starcie procek komunikuje się z pamięcią 2408 (jeżeli dobrze doczytałem)
    niestety nie mogę na elektrodzie znaleźc wsadu (binu)
    wszystkie pozostałe obwody wygladają na całe (odchylanie i WN)
    a może cos przegapiam ?
    pozdrawiam.
    [30.03.2021, darmowy webinar] Nowoczesna diagnostyka maszyn, monitorowanie i przewidywanie awarii. Zarejestruj się
  • Service technician RTV
    ELSA ECOMO 20S96 (SONY)
    CHASSIS N0.6004216 SCC-J79A-A

    - pracuje w St-by ok.
    - co dalej ,nie startuje.......
    na czym zasilacz, jak sterowany jest z procka
    obciąz linię +B i sprawdz go......

    -WIĘCEJ DANYCH

    p.s.
    spróbuj przejrzec SERVICE MANUAL SONY GDM-20SHT
    jest na chasis SCC-H71A-A.
    ELSA ECOMO 850 (odpowiednik SONY GDM-90W01T5)
    ELSA ECOMO 330 / SONY CPD-G200
  • Level 26  
    nie podłaczałem do kompa ale mówisz że tak powinno być?
    podłaczony do prądu niczego nie sygnalizuje? nawet ledami?
    trochę późno wczoraj do niego zaglądałem. a komp był zajęty.
    dzisiaj sprawdzę ...
    dostałem go z opisem - nie działa.
    pozdrawiam.