xrsxrs wrote:\A są kleje przezroczyste do ekranów, które same się utwardzają? Bo szkoda mi wydawać kasę (w tym przypadku) na lampę uv.
Wystarczy lampa za 50zł

Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therexrsxrs wrote:A są kleje przezroczyste do ekranów, które same się utwardzają? Bo szkoda mi wydawać kasę (w tym przypadku) na lampę uv.
sagem90 wrote:zarzew wrote:Czy każdy klej taki co się docina kładzie i pod lampę uv będzie odpowiedni?
Nie ma kleju który się docina żeby utwardzić go za pomocą UV.
Jeśli chodzi Ci o plastry kleju oca to do niech jest specjalna maszyna ( laminator+autoclaw)
zedix wrote:watcha nie robiłem jeszcze, ale chyba wystarczy ściągnąć stary polaryzator i założyć nowy??
max-bit wrote:Wszystko fajnie tylko jeszcze nie widziałem kleju lakieru na którym by chinczyk umeścił informacje jaka długością fali ma się to utwardzać. A wiem z doświadczenia że nie zawsze taki klej czy lakier się poprawnie utwardza.
Diody UV najczęściej dają światło długości od 360 - 400nm (UV-A)
A skąd wiadomo że nie trzeba innego zakresu ?
cas-it-solutions wrote:witam, ciekawy temat, nie wiem czy ta odpowiedź już padła w tym temacie ale w przypadku klejenia LOCA szybki do wyświetlacza AMOLED klejem TP-2500(polecacie w ogóle ten klej i czy koniecznie trzeba mieś pistolet do większej tuby 50ml?)
cas-it-solutions wrote:jak zabezpieczyć wyświetlacz tak aby na tyły nie dostał się klej? czy naklejenie taśmy dwustronnej na tył wyświetlacza oraz folii będzie wystarczające?