Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Anynet+ UE32F5300 Philips HTD 3540

kaporwojtas 28 Sty 2014 08:02 1422 0
  • #1 28 Sty 2014 08:02
    kaporwojtas
    Poziom 8  

    Panowie szukam porady.
    Sytuacja:
    Netia Player - hdmi - Samsung UE32F5300 - hdmi - Philips HTD 3540 - optyczny - Samsung UE32F530.
    Problem:
    Po podłączeniu pseudo kina HTD 3540 z gniazdem hdmi2 w TV i kablem optycznym wszytko grało jak należy. Tzn dźiwęk szedł po optycznym a pilotem tv można było ustawić głośność kina przez anynet+. Tv wykrywał urządzenie hdmi-cec. Po 12 godzinach użytkowania padło! Tv wykrywa urządzenie hdmi-cec ale nie może się z nim połączyć. Nic nie zmieniałem w ustawieniach, zwyczajnie samo przestało działać. Próbowałem wszelkich ustawień łącznie z hard resetem TV i nadal nic. Obecnie audio idzie po optyku ale nie ma możliwości zmiany głośności pilotem TV równolegle też grają wbudowane głośniki. Ma ktoś pomysł co u licha mogło się stać?

    Na marginesie powiem, że ten philips to chłam jakiego dawno nie widziałem. UI chyba było projektowane w gimnazjum na zadanie domowe przez uczniów informatyki...
    ---
    Nikt nie skory do pomocy to napiszę jak problem udało się rozwiązać. Może komuś się przyda. Wczoraj cały dzień walczyłem. Hard reset tv nawet update softu. Gdy już chciałem posłać Philipsa dwa piętra w dół ku spotkaniu z matuszką ziemią trafiłem na forum SamyGo. Tam post z identycznymi objawami. Solution: odłączyć wszystko fizycznie od prądu, poczekać minutę i włączyć. VOILA - wsio działa. Wczoraj próbowałem wszystkiego, łącznie z factory defaults Philipsa. Nie odłączyłem go tylko od gniazdka jako że kable mam pochowane i dostęp do wtyczki utrudniony. Taka głupota ehhh.

    Moderowany przez _PREDATOR_:

    Nie pisz posta pod postem!

    0 0