Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Kupię] Głowice QY6-0073 / Canon MP550

jacol134 28 Jan 2014 20:13 7086 11
phoenixcontact
    jacol134
    Level 10  
    Witam.
    Potrzebuję głowicę do drukarki Canon MP 550.
    Głowica ma być używana, bo za nową to ja kupie drukarkę.
    Nr głowicy: QY6-0073
    Ponoć z innych modeli również pasuje.
    O to lista:
    mg5150
    mp550
    mp540
    mp560
    ip3600
    mp610
    mp620
    mx860
    mx870
    mp810
    Proszę pisać jaka cena i w jakim stanie jest głowica.
    Pozdrawiam.
    gawron_13jac(_at_)op.pl
  • phoenixcontact
    Anonymous
    Anonymous  
    jacol134
    Level 10  
    Sługa WSI wrote:
    MP610 oraz MP810 to inna głowica.

Głowicę QY6-0073 pasującą do MP550 jak najbardziej mam - cena ze sprawną drukarką iP3600 - 100 zł, stan idealny, nawet test na starving (drukowanie całych stron w kolorach tuszów) przechodzi idealnie.

A jaki rodzaj usterki jeśli wolno zapytać? Jeśli B200 czy U052 to ryzykujesz uszkodzenie nowej głowicy.

Rozumiem.
    W takim razie po wypłacie się odezwę jeśli będzie można.
    W tym problem, że błędu nie ma żadnego głowica jest uszkodzona mechaniczna.
    Pod głowicą jest część elektroniki przykręcona na dwie śrubki i mocowanie plastikowe (tam gdzie się je wkręca) puściło po obu stronach, rozsypało się w drobny mak.

Nie wiem czy to była moja wina zaczęło się od udrażniania głowic bo był problem z drukowaniem i dopiero za drugim wyciągnięciem głowicy zauważyłem, że jest uszkodzona.
    Naprawiłem to ale wiadomo już jest w innej pozycji i dalej coś nie drukuje tak jak powinna.
    ikk6
    Level 15  
    Witam,
    zaciekawiła mnie wypowiedź Sługi WSI, a właściwie jej część

"A jaki rodzaj usterki jeśli wolno zapytać? Jeśli B200 czy U052 to ryzykujesz uszkodzenie nowej głowicy."

czy dobrze rozumiem, iż przy wystąpieniu błędu B200 (uszkodzenie głowicy) jej wymiana na nową skutkuje ryzykiem uszkodzenia nowej
  • phoenixcontact
    Anonymous
    Anonymous  
    ikk6
    Level 15  
    Ciekaw jestem:
    czy istnieje możliwość korzystania ze skanera mp550 z wyjętą głowicą,
    jak wejść w tryb serwisowy drukarki mp550 i czy jest sens szukać głowicy skoro założenie drugiej - -sprawnej-nie daje gwarancji, że będzie działać bo zepsuje się przy zakładaniu. Może jest jakiś 100% patent bo w serwisach chyba nie maja takich niespodzianek).
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Anonymous  
    djdanhill
    Level 11  
    Witam

Ja posiadam taka glowice jak nadal szukasz nowa org.
    ikk6
    Level 15  
    Dziękuję, ale pod koniec roku pozbyłem się drukarki i teraz już głowica nie jest mi potrzebna (jeszcze przed świętami pewnie bym skorzystał).
    Snap Dragon
    Level 1  
    @djdanhill jeśli nadal posiadasz tą głowicę to chętnie ją kupię, mam model mg5150 do którego pasuje głowica QY6-0073 (nie mylić z QY6-0072 pasującej do serii mg) jeśli nadal go posiadasz i jeszcze jesteś zainteresowany zapraszam,
    jeśli ktoś posiada głowicę chętnie odkupię