Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Blaupunkt CY100 - Zrobienie wyjscia AUX w radiu Blaupunkt CY100 Primera p12

artii89 28 Jan 2014 23:54 10338 3
    artii89
    Level 1  
    Witam,

Jestem nowy na forum i chce prosić o pomoc w dorobieniu wyjcia AUX aby podpiąc mp3 do radia samochodowego - jeżeli jest to możliwe.

Posiadam samochód Nissan Primera P12 ze standardowym radiem marki Blaupunkt model CY100 jest on połączony z ekranem który jest zintegrowany z wyświetlaczem sterującym klimatyzacją.

Radio posiada wyjście służące do podłączenia zmieniarki standardowej na 6 płyt, istnieje również możliwość podłączenia zmieniarki cyfrowej (ZMIENIARKA EMULATOR ADAPTER USB/SD MP3 - w tym przypadku z tego co się dowiedziałem, aby wszystko działało należy zapisywać muzykę w katalogach o odpowiedniej nazwie)

znalazłem na stronie blaupunkta znalazłem takie kable Blaupunkt CY100 - Zrobienie wyjscia AUX w radiu Blaupunkt CY100 Primera p12 Blaupunkt CY100 - Zrobienie wyjscia AUX w radiu Blaupunkt CY100 Primera p12 Blaupunkt CY100 - Zrobienie wyjscia AUX w radiu Blaupunkt CY100 Primera p12 Blaupunkt CY100 - Zrobienie wyjscia AUX w radiu Blaupunkt CY100 Primera p12 : http://www.bluespot.co.uk/shop-online.aspx/accessory

Moje Pytanie: czy jest możliwe stworzenie takiego wyjścia i jeżeli tak to jak to zrobić.
    Z góry bardzo dziękuje za pomoc:)
    budiet
    Level 22  
    Ten kabel co go pokazałeś to nie jest do twojego radia.
    Wejście sygnału można zrobić nawet prosto na wzmacniacz.
    No chyba że pozwalają na to któreś gniazda z tyłu radia to nie ma sensu się bawić w rozbieranie radia.
    JANKES806
    Level 2  
    tego co kojarzę tam jest radio Clariona. Jeśli znajdziesz jakieś rozwiązanie to daj znać bo ja też borykam się z tym problemem. W p12 było kilka modeli radia .
    Pluszak21
    Level 2  
    Witam Sorki ze sie wtracam bo nie jestem zadnym elektrykiem ani elektronikiem powiem wiec tak zakupilem niedawno na ali cos zmieniarke cyfrowa z wejsciem na USB i jack podlaczylem pod wejscie od zmieniarki cd w radiu i o dziwo hula jak zloto jedyne co trzeba zrobic to na pendrivie zapisywac foldery CD01 CD02 itd w kazdym folderze mozna zapisac 99 utworow a folderow moze byc 6 wiec do dosc duzo muzyki zmieniarka dziala rowniez ze sterowaniem w kierownicy. Pozdrawiam