Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Deimic One - Szkolenia
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

BCS DVR0401QE-II - Nie działa dysk WD10EZEX

ahhmmed terrorist 29 Sty 2014 17:45 3075 11
  • #1 29 Sty 2014 17:45
    ahhmmed terrorist
    Poziom 9  

    Witam,
    jak w temacie. Rejestrator po uruchomieniu wykazuje brak HDD.
    Myśląc, że wina leży w dysku wymieniłem go. Z tym, że problem nie zniknął, niestety.
    Zadzwoniłem do sklepu w którym kupiłem rejestrator, powiedziano mi, że to wina dysku i że zamiast WD powinienem wrzucić Seagate. Z tym, że ten sam dysk podpiąłem do drugiego takiego samego rejestratora u znajomego i działa. Fakt tamten ma inną wersję oprogramowania.
    Pytanko czy faktycznie może być to wina HDD i powinienem zamontować Seagate? A może coś nie tak z wersją oprogramowania na moim rejestratorze?
    Jakieś pomysły?
    Może sprawdzić w jakiś sposób ten dysk?

    Dzięki

    0 11
  • Deimic One - Szkolenia
  • #2 29 Sty 2014 17:46
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  

    A może spod PC pokażesz nam SMART tego dysku ?

    0
  • Deimic One - Szkolenia
  • #3 29 Sty 2014 18:23
    ahhmmed terrorist
    Poziom 9  

    BCS DVR0401QE-II - Nie działa dysk WD10EZEX

    Dodano po 3 [minuty]:

    No i tak to wygląda. Nie wiele mi to mówi ;)

    0
  • #4 29 Sty 2014 21:11
    extremeee
    Poziom 25  

    ahhmmed terrorist : kolego to zupdateuj sobie rejestrator do takiego firmware jak jest u kolegi :)
    Ja przerobiłem kiedyś taki sam problem z rejestratorami Novus i dyskami Samsunga :)

    0
  • #5 29 Sty 2014 23:37
    faja_kanzas
    Poziom 18  

    ogólnie jeżeli chodzi o o dyski WD i to z lini blue to ruletka w rejestratorach bo raz sie załączy a raz nie. Lepiej kupić sprawdzone seqate

    0
  • #6 31 Sty 2014 04:20
    raffin
    Poziom 23  

    Posłuchaj jakie dźwięki wydaje ten dysk po załączeniu zasilania.
    Czy startuje i kręci normalnie (ale i tak jest niewidoczny), czy tylko coś w nim "cyka" i nie bardzo ma ochotę kręcić.
    Jeśli w zestawie jest słaby zasilacz, to może nie dawać rady, a u Twojego znajomego na innym rejestratorze i wydajniajszym zasilaczu jest OK.

    0
  • #7 03 Lut 2014 08:59
    Korgoth
    Specjalista - CCTV i Alarmy Stacjonarne

    Jak WD do rejestratorów to tylko z serii RED. Dziesiątki tego idzie u nas i nie ma problemów.
    Blue całkiem bym odradzał, wiem że tanio i że jak ktoś już kupuje BCSa to raczej patrzy tylko na cenę, ale serio, po co prosić się o problemy :)

    0
  • #8 18 Lut 2014 20:51
    serwiplus
    Poziom 14  

    wina jest nowy soft w rejestratorach dlatego nie widza dysków WD . Problem jest w wersji 4 i 8 wejściowej .Jeszcze inny problem z nimi szczególnie QE-II bardzo wolno chodzą po sieci Lan .Polecono w serwisie wymianę oprogramowania .Ale niestety po wymianie białe tło z napisem BCS.Jadę jutro na szkolenie organizowane przez BCS ciekawe jak to wytłumaczą.

    0
  • #9 18 Lut 2014 22:43
    gigi-44
    Poziom 26  

    Nie koniecznie wina może być po stronie programu itp, jeżeli masz rejestrator już kilka lat ok 3-4 to sprawdź zasilacz a najlepiej go podmień na nowy ostatnimi czasy miałem takie dwa przypadki.

    1
  • #10 19 Lut 2014 07:43
    serwiplus
    Poziom 14  

    restaurator nowy 2 dni .Sprawdzałem na kilku . Temat przerobiłem

    0
  • #12 16 Kwi 2014 21:05
    MariuszX49
    Poziom 19  

    Witam,

    W poniedziałek przerabiałem też problem z dyskiem WD nie wstawał w końcu w akcie desperacji (50km do magazynu) podmieniłem ten mały zasilacz na 5A wstał od razu.

    Pozdrawiam
    MariuszX49

    0