Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Opel Astra 1,7 DTI sinnik isuzu rok 1996 brak ciepłego powietrza z Nagrz

adam40j 30 Sty 2014 20:14 2148 2
  • #1 30 Sty 2014 20:14
    adam40j
    Poziom 2  

    Witam kolegów mam kłopot z nagrzewnicą a dokładnie usterka powstała po wymianie pompy wody Zaczęło się tak obywało mi płynu nastąpił wyciek po przez pompę wody którą wymieniłem na nowo uzupełniłem płyn w układzie chodzenia w zbiorniczku wyrównawczym mam pomiędzy minimum a maximum .Płynu teraz nie ubywa temperatura po nagrzaniu auta około 90stopni i tak się trzyma nie skacze ale nie ma teraz ogrzewania węże do nagrzewnicy gorące a w aucie jak w lodówce a przed wymianą pompy bardzo szybko się nagrzewała i leciało gorące powietrze ,przedmuchałem ją tez pod ciśnieniem i nie jest zatkana nie wiem co może być przyczyną .Nie poleciała też uszczelka pod głowicą bo płynu nie ubywa nie ma problemu z odpalenie stan oleju się nie podnosi ani też nie kopci na biało niestety nie wiem co dalej .Jeśli ktoś z kolegów może pomóc będę wdzięczny

    0 2
  • #2 30 Sty 2014 20:56
    KJaniczak
    Poziom 24  

    Witam.

    adam40j napisał:
    węże do nagrzewnicy gorące
    niemożliwe, żeby oba były gorące a nagrzewnica zimna ;)

    2
  • #3 31 Sty 2014 12:45
    adam40j
    Poziom 2  

    Oba węże przy przy wyjściu z termostatu są gorące ale tu gdzie wchodzą już do nagrzewnicy są już zimne ściągnąłem węże od strony termostatu czyli silnika i przedmuchałem pod ciśnieniem nagrzewnice potem wlałem płyn i przelatuje bez problemu a więc obieg jest , potem podłączyłem wszystko na nowo płyn jest między min a max zagrzałem auto i dalej tylko zimne powietrze dmucha czyli nagrzewnica nie grzeje a węże przy wlocie do nagrzewnicy i wyjściu znowu zimne nie mam już pomysły co jest powodem tego

    Dodano po 3 [godziny] 5 [minuty]:

    temat mogę uważa za zamknięty powodem całego problemu okazał się wąż do nagrzewnicy który pękł przy zacisku i zapowietrzał układ nie było tego widać i sączył się z niego płyn wąż wymieniłem i już wszytko ok tak więc zamykam temat pozdrawiam

    0