Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sony, Dekoder PVR i Amplifier - Sprzężenie na kolumnach przez dekoder PVR Vectry

liquidmack 01 Lut 2014 10:48 1365 3
  • #1 01 Lut 2014 10:48
    liquidmack
    Poziom 2  

    Witam,

    Wczoraj doszło u mnie do instalacji usług vectry, w tym oczywiście dekodera PVR. Pojawił się problem gdy chciałem posłuchać muzyki na kolumnach i wtedy pojawiło się buczenie, które znika gdy odłącze hdmi od telewizora.


    Sytuacja wygląda tak:

    Dekoder Vectry (5830CHX) podłączony jest do Telewizora Sony Bravia KDL-55W905A po HDMI.

    Amplifier (Musical Fidelity Electra E1) podłączony jest do telewizora za pomocą kabla 2xcinch->minijack, z racji tego, że z telewizora jedyne możliwe jeszcze wyjście audio to optyczne, którego ten amplifier nie ma.


    Gdy oglądam telewizję tylko na tv, wszystko jest w porządku z dźwiękiem. Problem pojawia się gdy włączę kolumny. Jest silne buczenie niezależnie od tego na którym kanale jestem.

    Pozdrawiam i liczę na waszą pomoc i wiedzę, ponieważ serwis vectry uchyla się od pomocy.

  • #2 03 Lut 2014 02:46
    budiet
    Poziom 22  

    Na początek to sprawdź sobie ten kabelek Jack na Cinch(RCA sie to nazywa),bo chyba masz jakiegoś uszkodzonego dziada, i podłącz słuchawki do telewizora i zobacz czy daje głos czy też tak cuduje.
    A sprzęgać to ci się może mikrofon a nie dekoder, tylko że wtedy słychać pisk zamiast buczenia.

  • #3 03 Lut 2014 11:52
    liquidmack
    Poziom 2  

    Na bezpośrednio podłączonych słuchawkach nie ma buczenia.
    Kabel nie jest najlepszej jakości, ale do telewizora po HDMI podłączone jest też PlayStation 3 i nieraz grałem na kolumnach z tym kablem łączącym amplifier z telewizorem, bez żadnego buczenia.

    Buczenie pojawia się tylko i wyłącznie wtedy, gdy do telewizora podłączony jest pod HDMI dekoder.

  • #4 03 Lut 2014 20:57
    budiet
    Poziom 22  

    Sprawdź sobie ten kabelek wątpliwej jakości, bo skoro nie buczy na słuchawkach to jedynie może być uszkodzone wejście sygnału w wzmacniaczu.

 Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME