Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

hyundai santa fe 2.0 - gaśnie podczas jazdy , nie równe obroty

mbeats 02 Feb 2014 12:16 4077 5
    mbeats
    Level 9  
    Witam ! Od 2 dni mam problem z wymienionym wyżej autem ! Sprawa wygląda tak , że oprócz falowania obrotów po odpaleniu samochodu pojawia się kolejny poważny problem . Kontrolka check engine świeci się cały czas podczas jazdy i około od 1500 obrotów słychać delikatne klekotanie lecz nie w samym silniku tylko obok tak stwierdzam po osłuchaniu pracy silnika i ostatnia najgorsza sprawa podczas jazdy gdy samochód osiągnie ok. 2500 obrotów gaśnie ! Po odczekaniu można odpalić go ponownie . Myślę , że to może być turbina , ale chcę zapytać może ktoś z Was zna podobny przypadek ? Z góry dziękuję za odpowiedź ! Pozdrawiam :)
    decybel91
    Level 42  
    Wtryski, pompa wys. ciśnienia lub regulator ciśnienia - paliwa rzecz jasna.
    mbeats
    Level 9  
    Hmm możesz mieć racje bo przewertowałem inne fora z podobnymi przypadkami i te podzespoły były wymieniane jako przyczyny usterek , ale też w wielu przypadkach po żmudnych naprawach przez fachowców właściciela aut dalej pozostawali z tym samym problemem . No nic jutro trzeba udać się do mechanika podpiąć auto do komputera i zobaczymy co tam siedzi . Tak zapytam czy przejazd 15 km tam i z powrotem może bardziej zaszkodzić ? Bo akurat taki dystans dzieli mnie od mechanika w obie strony . Pozdrawiam :)
    decybel91
    Level 42  
    Nie powinno się nic stać. Ale w trasę się takim autem nie udawaj.
    mbeats
    Level 9  
    Okej wielkie dzięki ! Jutro udam się do mechanika zobaczymy co tam wyjdzie ! Pozdrawiam i do jutra ! Miłego wieczoru ;)
    pablomark
    Level 1  
    witam odpowiedział byś czy naprawiłeś jak tak to co było przyczyną usterki mam podobny przypadek. pozdrawiam