Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

yamaha xt 600 - brak instalacji elektrycznej

tedi006 02 Feb 2014 13:05 2727 4
    tedi006
    Level 9  
    Witam. Posiadam motocykl yamaha xt 600 , model lc4 z 1984r. Potrzebuje uproszczony schemat instalacji elektrycznej :podpięcie przewodów do lamp-przód i tył oraz wyłącznik motocykla. Mam moduł, regulator napięcia oraz cewkę (od iskry). Chciałbym to podłączyć najlepiej bez akumulatora. Z góry dziękuje za odpowiedz.
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Internet milczy na ten temat? Na pewno nie, bo sam kiedyś szukałem schematów do tego motocykla i znalazłem bez problemu. A układowi zapłonowemu w tym motocyklu jest poświęcona cała strona.
    pioart
    Level 38  
    W sieci jest mnóstwo schematów elektrycznych, ale czytając to co napisałeś, to wnioskuję, że masz mierne wiadomości i raczej nie poradzisz sobie z tą elektryką. Wystarczy wziąć oryginalny schemat i podłączyć tylko to co kogo interesuje. Bez akumulatora się nie da w tym przypadku, dlaczego? Pomyśl.
    W ułamku sekundy znalazłem w sieci.
    xxxxxxxxxx

Moderated By Błażej:

I właśnie dlatego, że Ty, wykazując minimum zaangażowania, znalazłeś w ułamku sekundy, nie karm trolla. Skoro Ty potrafiłeś, to on sobie też poradzi. Niedługo trzeba będzie w oddychaniu wyręczać. O mruganiu nie wspominając, bo to za trudne...

tedi006
    Level 9  
    Czytając to co napisałeś Kolego to nie mam ochoty korzystać z tego forum .
    Tak ze ty i Elektroda macie o jednego półgłówka mniej. Mam nadzieje ze się cieszycie
    Błażej
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Tak. Cieszymy. Że mniej mamy jednego lenia, którego trzeba wyręczać w tak banalnych sprawach. Bo akurat o tym, że schemat do tego motocykla i masę innych informacji jest bez trudu dostępna wiem dobrze. I nie tylko ja. Więc podaj choć jeden powód, dla którego trzeba cię w tym wyręczać.