Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

silnik deutz bs 4l 913-nie ma kompresji po naprawie

jacek03081977 02 Feb 2014 22:31 2934 4
    jacek03081977
    Level 2  
    Dzień dobry.Typ silnika deutz bs 4l 913. Pytanie brzmi :dlaczego nie ma kompresji po wyminie tloków i cylindrów? a wlożone podkladki pod glowice to 3.3 milimetry. Ponoć powinna być między 3 a 3,9. Pozdrawiam
    kkknc
    Level 43  
    Nie ma silnika bs4l913 tylko jak już to pewnie BF4L913. Czyli doładowany rzędowy cztero cylindrowy szybko obrotowy silnik.
    Dla mnie jak nie ma kompresji to nie ma czyli jest 0 bar lub blisko tej wartości. Podkładki daje się pod cylinder i pod głowicę mierząc odległość tłoka od głowicy dobiera się podkładkę, a nie na pałe.
    jacek03081977
    Level 2  
    Bardzo dziekuje za odpowiedż.Wartość sprężania jest ale za mała. Podobno wlaśnie bs, czyli tłok chłodzony olejem z podwójnym dnem, odwrotnie jak w fl , ale wymiary identyczne.To prawda że zrobiłem to na pałe, ale facet sprzedając mi czesci, powiedział , że nie ma to wiekszego wplywu na sprężanie. A jaka musi być odleglość między tłokiem i cylindrem?
    kkknc
    Level 43  
    Kolego dwa razy twój post wylądował w śmietniku teraz jest w poczekalni skąd też zaraz będzie w koszu. Zajrzyj na stronę Deutza i zobacz co oznaczają litery i cyfry w oznaczeniach silnika żebyś mi nie wyjeżdżał z tym "bs" Piszesz na forum technicznym gdzie wymaga się żebyś podał jaka jest kompresja w tym silniku a nie stwierdzał że mała. Bo jeżeli wiesz ze jest za mała to wiesz jak też zrobić inne rzeczy. Więc nie ma sensu pisać i ci odpowiadać. Kolejna sprawa to pisałem ci że mierzysz przestrzeń między tłokiem a głowicą a nie ile wystaje tłok za cylinder. Bo taki pomiar ci nic nie da!
    zeimp
    Moderator on vacation ...
    Warunkowo przeniosłem temat, do odpowiedniego działu. Jeżeli autor nadal będzie pisał ogólnikami, wątek usunę!