Witam. W pobliskim sklepie z Artykułami używanymi z Niemiec kupiłem iluminofonie 3 kanałową. Mam z nią mały problem. Wziąłem ją na warsztat, poprawiłem wszystkie ścieżki lutownicą (już były ocynowane), oraz przylutowałem uzwojenie pierwotne jednego z 3 transformatorów. OK działa! Jednak jest problem. Niestety polega on na tym że iluminofonia potrzebuje dużego sygnału aby żarówki zaświeciły. Pamiętam że teściu kiedyś w swojej iluminofonii miał podobny problem i wymienił transformator na jakiś z magnetofonu czy czegoś. Jednak to i tak było za mało, bo jego urządzenie potrzebowało małego wzmacniacza aby wszystko działało jak trzeba.
Chciałbym żeby moja iluminofonia pracowała nawet z sygnałem z telefonu, komputera ,miksera. Jak tego dokonać? Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Czy zdjęcia wystarczą aby ruszyć temat z miejsca czy miałbym przerysować schemat z płytki?
Sygnał podałem na PIN 1 dałem masę (Normal) a na pin 3 dałem + (Empfindlich) Czy to jest dobrze? A co z pozostałymi pinami? Proszę zwrócić uwagę że z gniazda idzie 5 przewodów, czyli każdy pin jest gdzieś podłączony. Czy nie powinno być tak?
1+ 4- Lewy kanał
5- 3+ Prawy kanał
Translator mi wiele nie pomógł niestety!!
Chciałbym jeszcze dodać że sygnał podałem z wyjścia słuchawkowego wzmacniacza MARANTZ PM420, Loudness włączony, działa wszystko dopiero na maksymalnej głośnosci moich HECO SM640 Kolumny grają można powiedzieć na max swoich możliwosci.
http://www.youtube.com/watch?v=fi0ZSwoLbEg&feature=youtu.be
Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki co do tego jak bym mógł tego dokonać aby był taki efekt jak chcę to proszę o porady. Kliknę pomógł oraz mogę przelać trochę punktów chociaż mam niewiele.
Chciałbym żeby moja iluminofonia pracowała nawet z sygnałem z telefonu, komputera ,miksera. Jak tego dokonać? Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Czy zdjęcia wystarczą aby ruszyć temat z miejsca czy miałbym przerysować schemat z płytki?
Sygnał podałem na PIN 1 dałem masę (Normal) a na pin 3 dałem + (Empfindlich) Czy to jest dobrze? A co z pozostałymi pinami? Proszę zwrócić uwagę że z gniazda idzie 5 przewodów, czyli każdy pin jest gdzieś podłączony. Czy nie powinno być tak?
1+ 4- Lewy kanał
5- 3+ Prawy kanał
Translator mi wiele nie pomógł niestety!!
Chciałbym jeszcze dodać że sygnał podałem z wyjścia słuchawkowego wzmacniacza MARANTZ PM420, Loudness włączony, działa wszystko dopiero na maksymalnej głośnosci moich HECO SM640 Kolumny grają można powiedzieć na max swoich możliwosci.
http://www.youtube.com/watch?v=fi0ZSwoLbEg&feature=youtu.be

Jeśli ktoś ma jakieś wskazówki co do tego jak bym mógł tego dokonać aby był taki efekt jak chcę to proszę o porady. Kliknę pomógł oraz mogę przelać trochę punktów chociaż mam niewiele.