Witam.
Mam 250-300zł max. Jaki polecacie?
Moje typy:
Philips FC8600
Electrolux Z510
Mam 250-300zł max. Jaki polecacie?
Moje typy:
Philips FC8600
Electrolux Z510
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over therejakub27 wrote:(ciach)
Zamierzam kupić odkurzacz Electrolux UltraSilencer.
Mój problem polega na tym jaka jest różnica miedzy modelami:
Electrolux UltraSilencer Z 3378, a Electrolux UltraSilencer Z 3325
Czy warto dopłacać do droższego?(ciach)
emer wrote:(ciach)Następny mój odkurzacz (jestem tez na kupnie) raczej nie będzie ze stajni Electroluxa i musi mieć elektroszczotke lub turboszczotke - sznauci mini w domu ...
starter55 wrote:(ciach) PS
Jako ciekawostka 2w1 pralka+suszarka Miele 1500euro
michcio wrote:Muszę powiedzieć, że cena jest podobna, z resztą Jupiter jest ładniejszy...(ciach)
Podobnie jest z wózkami dla dzieci. Kiedyś nikogo nie dziwiły koła o średnicy prawie 50 cm. Wózek taki był po prostu istnym cudem, jeśli chodzi i wygodę "jazdy". Bardzo lekko go się pchało. Dzisiaj kółka średnicy 5-10 cm to dziadostwo. Widziałem jedną matkę, która miała problem z jazdą na równym chodniku...
emer wrote:(ciach)a tak zapytam - co kieruje Tobą aby zakupić Jupitera, który jest ok 30% droższy od Syriusza, ma niby ok 5-8% mocy ssania więcej (nie mylić z tym ile "żre" więcej kilowatów...), ale jest ma mniejszy worek, jest większy, waży 1.5kg więcej, ma tą sama elektronike (a może nawet mniej wypasioną), jest głosniejszy o całe 7dB (!!) i ma Hepa13 jak i Syrius ....
Nie namawiam Cie na Syriusa, ale jestem ciekawy dlaczego jednak Jupiter ...
jaro41 wrote:(ciach)Maja mała okazała się straszną alergiczką i muszę zmienić swego dziadka Zelmera Meteora na coś innego. Proszę o Wasze opinie na temat tego odkurzacza.
Alod wrote:...
A zatem; odkurzacz jest polski, zrobiony w Rzeszowie. Pan z zelmera w mailu informował mnie, że w chinach robią tylko Galaxy i wkrótce nowy model. Wtedy jeszcze nie było wiadomo, jaki. Domyślam się, że Syrius jest tym właśnie modelem. Więc gdyby była to prawda - nie ma się już cos dalej zastanawiać czy polski jupiter czy chinski syrius ...
... Ale.... mogę polecić uczciwie Jupitera. Solidny, flagowy w tej chwili model zelmera.
Alod wrote:(...) Śmiem twierdzić, że produkcja w Chinach będzie znacznie odstawała jakościa od tej w Polsce.
Solaris - bardzo mi dobrze znany model. Rozważałem go poważnie (obok Oriona Maxa, Jupitera). Ale sprzedaż Jupitera jest ogromna. To wygląda jak klasyczna przewaga popytu nad produkcją. Jak ja kupowałem Jupitera jego cena rosła co parę tygodni. To rozchwytywany model.
Więc dla mnie Jupiter stał się flagowym modelem.