Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaka wąska pralka do 1200 zł

KacMar832 04 Feb 2014 19:33 2904 7
    KacMar832
    Level 8  
    Witam

Poszukuje pralki do 1200 zł.

Mam mała łazienkę więc poszukuje wąskiej pralki max 45 cm.

Chwilę poszukałem w internecie i znalazłem kilka pralek.

Amica AWX612D
    Whirlpool AWSP 63013P
    Electrolux EWS11054EDU
    KacMar832
    Level 8  
    korrus666 pralki ładowane od góry niezbyt mi się podobają.
    andrzej lukaszewicz
    Level 40  
    Ale są małe i trwalsze mechanicznie od "zwykłych" ( beben podparty na dwóch łożyskach) i chyba bardziej wygodne , bez kucania, kleczenia przy pralce. . U mojej mamy pierwsza pralka ładowana od góry służyła od 1994 do 2012. I zjadła ja korozja . Ja mam podobną i a juz prawie 15 lat i bez awarii. Nawet z tamtych lat pralki z okienkiem padały często na łożyska.

Dodano po 3 [minuty]:

KacMar832 wrote:

To nie telewizor, czy samochód, i względy estetyczne sa drugorzędne, a w małej łazience można odzyskać naprawdę sporo miejsca- nie trzeba przestrzeni z boku na załadunek .
    To nie wiem, czy chcesz wąską , czy płytką na te 45 cm?
    KacMar832
    Level 8  
    andrzej lukaszewicz wrote:
    Ale są małe i trwalsze mechanicznie od "zwykłych" ( beben podparty na dwóch łożyskach) i chyba bardziej wygodne , bez kucania, kleczenia przy pralce. . U mojej mamy pierwsza pralka ładowana od góry służyła od 1994 do 2012. I zjadła ja korozja . Ja mam podobną i a juz prawie 15 lat i bez awarii. Nawet z tamtych lat pralki z okienkiem padały często na łożyska.

Dodano po 3 [minuty]:

KacMar832 wrote:

To nie telewizor, czy samochód, i względy estetyczne sa drugorzędne.
    To nie wiem, czy chcesz wąską , czy płytką na te 45 cm?

Wiem o tym, ale teraz stara pralka służyła jako półka(blat tej pralki),wąska w takim sensie że 45 cm to głębokość
    KacMar832
    Level 8  
    Mam jeszcze pytanie, czym różni się pralka Electrolux EWS 11054 EDU od Electrolux EWS 11254 EDU z tego co widzę to tylko obrotami wirowanie; Electrolux EWS 11254 EDU:1000
    Electrolux EWS 11254: 1200
    Czy warto dopłacać do Electrolux EWS 11254
    KacMar832
    Level 8  
    Czy wie ktoś czy pralki BEKO mają wymienne łożyska, chodzi mi dokładnie o model Beko WMB 61242 PL PTM ??
    lorak86
    Level 10  
    Ja w sprawie pytania kolegi wyżej. Czy BEKO WMB 61242 PL PTM ma wymienne łożysko? W tej pralce, która mi umarła padło właśnie łożysko, złamało się to co trzyma bęben i o pokrzywiło.