Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

LG-E400 (L3) brak sieci komórkowej! Dlaczego??

gracjan.torhan 04 Lut 2014 23:47 8418 12
  • #1 04 Lut 2014 23:47
    gracjan.torhan
    Poziom 14  

    Witam posiadam smartphone jak w temacie Wi-Fi działa elegancko a sieć komórkowa nie, nawet się nie włącza. Jeżeli podałem mało informacji to uzupełnię. Z góry dziękuje za pomoc o Pozdrawiam :)

    0 12
  • #2 05 Lut 2014 07:26
    actin
    Poziom 32  

    Reset do ustawień fabrycznych na początek.

    1
  • #3 05 Lut 2014 14:41
    gracjan.torhan
    Poziom 14  

    Reset robiony 3 razy nie pomógł :(

    1
  • #4 05 Lut 2014 14:58
    Fallouciarz
    Poziom 19  

    W jakich okolicznościach się to stało? Od czego się zaczął brak sieci? Jakiego operatora posiadasz i jaki ROM masz wgrany w telefonie?

    -1
  • #5 05 Lut 2014 15:00
    tino2003
    Admin grupy GSM

    Napisz chłopie w jakiej sieci telefon, z jakimi kartami nie działa, czy imei poprawny, w jakich okolicznościach powstała usterka, jak masz ustawiony tryb sieci, pokazuje brak sieci i nie ma kreseczek zasięgu czy one są a pisze tylko brak sieci itd itp.

    Nie jesteś na forum dla wróżek.

    2
  • #6 05 Lut 2014 19:50
    gracjan.torhan
    Poziom 14  

    Spokojnie mówiłem, że jak czegoś braknie to dopiszę. Jeżeli chodzi o okoliczności to na co dzień korzystam z WiFi w domu, ale któregoś dnia bylem po za domem i chciałem korzystać z sieci komórkowej kupiłem w Play (bo mam sieć PLAY) kupiłem internet za 10 zł. Karta Z Play ze zwykłego startera. Jak włączę sieć w ustawieniach to kreseczki zasięgu są normalne kiedyś robiły się zielone nic się nie zmienia. W ustawieniach mam tak:
    włącz przesył danych - Włączone
    dane w roamingu - włączone
    tryb sieci - automatyczny gsm/wcdma
    używaj tylko sieci 2g nie zależnie czy to zaznaczę czy nie i tak jest to samo,
    aha i zastanawiam się co do punktów dostępowych bo tam jest tylko plus internet i plus mms, pamiętam że kiedyś po uruchomieniu telefonu przychodziło mi z play'a sms z ustawieniami a teraz nie może to o to chodzi??

    1
  • #7 05 Lut 2014 20:50
    tino2003
    Admin grupy GSM

    Czytam to i dalej nie wiem o co ci chodzi. Nie działa Ci internet czy w ogóle nie masz zasięgu i nie możesz dzwonić. Jaka karta jest w telefonie starter zwykły play czy też play online? :|

    0
  • #8 05 Lut 2014 20:59
    gracjan.torhan
    Poziom 14  

    Karta zwykły Play, ten z darmowymi do wszystkich w play. Co do zasięgu to jest, dzwonić można tylko nie ma internetu.

    0
  • #10 06 Lut 2014 17:10
    gracjan.torhan
    Poziom 14  

    Nic z tego przyszła wiadomość " Po otrzymaniu SMSa z konfiguracją zainstaluj go na telefonie. Jeżeli koniczne będzie podanie numeru PIN, wpisz 0 lub 0000. Po zainstalowaniu konfiguracji wyłącz i włącz ponownie swój telefon". Czekam już od wczoraj i żadna wiadomość z konfiguracją nie przyszła. Nie wiem co już robić?

    0
  • #11 06 Lut 2014 18:44
    actin
    Poziom 32  

    Wyślij ją kilka razy. Też tak miałem że za pierwszym razem jej nie było.

    0
  • Pomocny post
    #12 06 Lut 2014 18:55
    patrykGSM
    Poziom 21  

    Jak nie wskoczy to wpisz ręcznie konfigurację i tyle.

    0
  • #13 06 Lut 2014 21:02
    gracjan.torhan
    Poziom 14  

    Dobra, dzięki za pomoc pomogło ręczne wpisanie konfiguracji :)

    Dodano po 2 [minuty]:

    Aha jeszcze 1 problem zauważyłem jeżeli wpisuję *111# ( Play 24 menu) to pisze błędny kod mmi lob kod mmi został anulowany

    Dodano po 10 [sekundy]:

    Co to może być/?

    Dodano po 56 [minuty]:

    Ha zauważyłem, że na drugiej karcie i na innym telefonie Play24menu też nie działa :(

    1
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo