Zmywarka Bosch SMS8076 z programatorem elektromechanicznym AKO 514 636 T70. Zatrzymuje się w jednym punkcie programu i nie postępuje dalej. To jest podczas płukania po zmywaniu, przed otwarciem zbiorniczka na ciecz nabłyszczającą. W okienku programatora jest pozycja 35-36. Jeśli ręcznie przesunąć programator o kilka "kliknięć" - to kontynuuje program (ale w tym modelu nie ma gałki na zewnątrz, niestety). Podobnie - po wsunięciu rdzenia do elektomagnesu na programatorze na chwilę - program biegnie dalej.
Czy ktoś z Kolegów zna logikę działania tej zmywarki (albo schemat, albo instrukcję serwisową)? Chodzi mi o to, czy w tym miejscu programu zmywarka czeka na sygnał z jakiegoś czujnika, czy też uszkodzenie musi być w samym programatorze. I jakie działanie ma ten elektromagnes?
Wiem, że to już historyczna zmywarka. Ja też mam stary PESEL.
Czy ktoś z Kolegów zna logikę działania tej zmywarki (albo schemat, albo instrukcję serwisową)? Chodzi mi o to, czy w tym miejscu programu zmywarka czeka na sygnał z jakiegoś czujnika, czy też uszkodzenie musi być w samym programatorze. I jakie działanie ma ten elektromagnes?
Wiem, że to już historyczna zmywarka. Ja też mam stary PESEL.