Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki kupic Router do LTE (na karte) PLAY 30 dni za free

daljasiu 06 Feb 2014 01:01 6678 3
    daljasiu
    Level 2  
    Witam serdecznie.
    Mam poważny problem, kupiłem starter do LTE w PLAY i uruchomiłem darmowy internet w Play (trzeba było uzupełnić kwotą 30zł) aktywowałem odpowiednim kodem ten darmowy pakiet w LTE ale myślałem ze on działa tez na WCDMA, HSDPA itp itd wiec starter wsadziłem do starego modemu Huawei 156g i po 2 min od uruchomienia straciłem 30zł bo pobrało mi z konta a nie z pakietu LTE, który jest darmowy. Teraz mam już aktywny i tak pakiet LTE i wiem ze muszę kupić modem bądź router z LTE i teraz moje pytanie.

Jaki router bądź modem kupic który ma ustawienia do wyboru tylko LTE, w przeciwnym wypadku jak stracę zasięg LTE to połączy się z HSDPA+ czy inna starsza technologia która nie jest darmowa i za każdym razem będę tracił 30zł a tego chce uniknąć. Modem bądź router musi mieć wejdzie na zewnętrzną antenę bo u mnie LTE raczkuje jest tylko na zewnątrz budynków.

Byłbym wdzięczny za szybką odp bo pakiet zapłacony a ja nie wiem co kupić by nie zżerało mi kasy.
    sabadel
    Level 11  
    Możesz korzystać np.z Huawei B593u-12 w którym można wymusić obsługę w danej charakterystyce sieci.Jaki kupic Router do LTE (na karte) PLAY 30 dni za free

Oczywiście jest możliwość podłączenia anteny zewnętrznej/odpowiedniej do LTE/
    Pozdrawiam.
    daljasiu
    Level 2  
    matek451 wrote:
    Bez okrślenia budżetu trudno doradzić. Zakup modemu LTE to minimum 200zł. Routery z wbudowanym modemem są droższe.

Witam, już po sprawie, sam się już dowiedziałem co i jak np z tej str.
    http://forum.jdtech.pl/Watek-play-bez-zobowia...-30zl-mc-4mb-noc-bez-limitu-he173u2-yt?page=5

Kupiłem modem ZTE 823 za 220zł z przesyłka i gwarancja i router USB jak na tym linku Dovado Tiny za 345zł nowy z gwarancją

Temat do zakończenia dzięki za spóźnione odp po tyg.