Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

acer aspire e1-531 - jak przesłać internet łapany przez wifi dalej przez kabel e

macho1111 06 Feb 2014 10:00 1344 3
    macho1111
    Level 12  
    Witam. Mam takie pytanie,czy jest możliwość przesłania dalej z tego laptopa internetu przez kabel ethernet jeżeli łapię na nim internet przez wifi od sąsiada? Chodzi o to że chciałbym mieć na tv. Smart tv , jednak telewizor nie posiada wifi wbudowanego a jedynie wifi ready. Kupno adaptera to dość wysoki koszt, a laptopa z tv spięłem za pomocą ethernet, ale na tv internetu nie ma. Czy jest taka możliwość i jak to zrobić?
    mbo
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Trzeba załączyć udostępnianie połączenia.

Jest ot dość karkołomne rozwiązanie.

Zawsze możesz użyć AP w trybie Client i podłączyć do przewodem do TV.
    macho1111
    Level 12  
    Witam po jakimś czasie. Nie chcę zakładać nowego tematu bo sprawa dotyczy tego samego laptopa. Otóż czy da rade zrobic z niego punkt dostępu tak żeby łapiąc na nim przez wifi internet od sąsiada udostępnić przez niego internet przez wifi na inne moje urządzenia, (smartphone i tv) . Laptop łapie zasięg bez problemu, jednak tv jest już za daleko lub ma słabszy odbiornik i nie widzi tej sieci. Jak to zrobić? Z góry dzięki.
    mbo
    VIP Meritorious for electroda.pl
    Teoretycznie się da - tylko potrzebna jest druga karta sieciowa WiFi.

Pomyśl lepiej o jakimś AP z trybem Client - koszt niewielki i TV będzie działał.

Jeśli byłbyś zainteresowany to mam na zbyciu używany Edimax EW-7209APg i tanio sprzedam.