Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200

Chomic 06 Lut 2014 15:13 3516 35
  • #1 06 Lut 2014 15:13
    Chomic
    Poziom 8  

    Witam ! Kupiłem dzisiaj 5m kabel HDMI - HDMI, podłączyłem go odpowiednio, niestety w telewizorze pisze, że brak sygnału... Co robić ?

    Karta graficzna : GeForce 8200
    Kabel : PROLINK 5m
    System : Windows XP

    0 29
  • Pomocny post
    #2 06 Lut 2014 15:18
    simhak
    Moderator - SAT

    Na krótszym działa?

    0
  • #3 06 Lut 2014 15:44
    Chomic
    Poziom 8  

    Nie sprawdzałem, mam tylko 1. Coś z kartą graficzną ?

    Dodano po 23 [minuty]:

    Proszę o szybką pomoc to ważne.

    W TV ustawiłem oba wejścia HDMI na komputer, próbowałem dwoma wejściami i nadal brak sygnału, w komputerze mam tylko jedno wejście HDMI.

    Karta graficzna wykrywa jedynie monitor.
    Funkcja "Wymuś wykrywanie telewizora podczas uruchamiania" również nie działa.

    Co jest nie tak ? Coś ze sterownikiem karty graficznej ? Dodam, że telewizor jest nowy, kupiony 2 miechy temu.

    0
  • Pomocny post
    #4 06 Lut 2014 15:53
    ziolek2
    Poziom 17  

    a w ustawieniach karty masz włączone wyjście na HDMI (dwa monitory) ?

    0
  • #5 06 Lut 2014 16:00
    Chomic
    Poziom 8  

    Jak mówiłem, nie wykrywa mi TV. Nie mam takiej opcji nawet. To wina chyba karty graficznej prawda ?

    Rozdzielczość mam ustawioną na 1024x768

    proszę o szybką pomoc,musze to dzisiaj zrobić, bo nie robię tego sobie ;)

    0
  • Pomocny post
    #6 06 Lut 2014 16:12
    ziolek2
    Poziom 17  

    w zależności od modelu nie musi być widoczne w ogólnych windowsowych ustawieniach. W panelu nvidii desktop manager widać czy nie?

    0
  • #7 06 Lut 2014 16:17
    Chomic
    Poziom 8  

    Nie moge znaleźć Deksktop Manager, gdzie to jest ? ;) Jedynie co znalazłem to :

    Panel Sterowania --> Drukarki i inny sprzęt --> Panel sterowania NVIDIA

    0
  • Pomocny post
    #8 06 Lut 2014 16:18
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  

    Chomic napisał:
    proszę o szybką pomoc


    Spokojnie to nie chat.

    Model układu graficznego znamy.
    Modelu telewizora brak.
    Kabel HDMI markowy, czy bubel z marketu ?

    0
  • Pomocny post
    #10 06 Lut 2014 16:32
    ziolek2
    Poziom 17  

    masz jakieś inne urządzenie z HDMI, żeby sprawdzić sam kabel? Jakieś DVD, blu-ray, konsola? jaka tak to sprawdź sam kabel...

    0
  • #11 06 Lut 2014 16:34
    Chomic
    Poziom 8  

    Niestety nie mam nic z tych rzeczy. W niedzielę przywiozę laptopa i wtedy sprawdzę. Ale może wina leży po innej stronie ? Dlatego zgłosiłem się z pomocą do was, bo chcę to zrobić dzisiaj.

    Jak myślicie co jest nie tak ?

    0
  • Pomocny post
    #12 06 Lut 2014 17:57
    Music_Fan
    Poziom 10  

    Próbowałeś zrobić reinstall sterownika karty? Masz najnowszą wersję?

    0
  • Pomocny post
    #13 06 Lut 2014 17:57
    grubs
    Poziom 32  

    Panel Sterowania --> Drukarki i inny sprzęt --> Panel sterowania NVIDIA
    otwórz to i daj screena albo opisz co tam widzisz.
    Monitor jest podpięty pod tą samą kartę graficzną ?
    Jakim kablem?
    Czy na pewno nie jest puszczony ze zintegrowanej karty na płycie o ile taką masz?

    0
  • #14 06 Lut 2014 18:13
    Chomic
    Poziom 8  

    Nie wiem czy sterownik jest aktualny, gdzie to sprawdzić ? W menadżerze urządzeń pisze, że działa poprawnie itd.

    Kartę graficzną mam tylko jedną, więc chyba monitor podpięty jest pod tą samą kartą graficzną..

    Zaraz wrzucę screeny.

    0
  • Pomocny post
    #15 06 Lut 2014 18:15
    sPeRaCz.PL
    Poziom 42  

    Co to za komputer / specyfikacja.

    Kilka razy się spotkałem, że HDMI na nowej (w sensie z nowoczesnych) płycie głównej pod XP nie działa w ogóle. Uruchom dowolne live CD/DVD/USB Linuksa i sprawdź.

    0
  • #16 07 Lut 2014 00:27
    Chomic
    Poziom 8  

    Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200


    Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200

    Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200 Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200

    Nie mam obecnie jak tego sprawdzić w tej chwili, jeżeli nie rozwiążę problemu jutro pojadę po pendrive i sprawdzę z Live USB. Wrzucam screeny, może to coś pomoże...

    Dodano po 2 [godziny]:

    Czyli panowie ni e da się tego zrobic ?

    Dodano po 3 [godziny] 58 [minuty]:

    Jednak nie mozna liczyc na waszą pomoc. Dzieki

    0
  • #17 07 Lut 2014 07:34
    ziolek2
    Poziom 17  

    Twoje sterowniki mają ponad 5 lat, zainstaluj nowe !

    Dla leniwca... http://pl.download.nvidia.com/Windows/332.21/332.21-desktop-winxp-32bit-international.exe

    Chomic napisał:
    Jednak nie mozna liczyc na waszą pomoc. Dzieki

    8 odpowiedzi w twoim temacie to mało?
    nikt nie płaci ludziom, którzy Ci pomagają, robią to z dobrej woli i też mają życie oprócz tego i nie siedzą 24h na dobę przed kompem czekając na twoje kolejne pytanie...

    0
  • #18 07 Lut 2014 09:37
    Chomic
    Poziom 8  

    Przepraszam za moje zachowanie, ale zależy mi na szybkim rozwiązaniu problemu. Zainstalowałem najnowszy sterownik, nadal Brak Sygnału. Dorzucam trochę fotek. Zrobiłem zdjęcia dwóch wejść HDMI w telewizorze, Komunikat "Błąd Sygnału", oraz jak wygląda podłączenie urządzeń w komputerze monitora, oraz kabla HDMI.

    Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200 Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200 Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200


    Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200 Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200 Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200 Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200 Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200

    0
  • #19 07 Lut 2014 09:44
    ziolek2
    Poziom 17  

    Sprawdź kabel HDMI.
    Sprawdź kompa z innym wyświetlaczem HDMI
    Spróbuj uruchomić kompa jedynie z podłączonym telewizorem HDMI (bez d-sub) zobacz czy POST'y beda wyświetlane na TV.

    0
  • #20 07 Lut 2014 09:48
    Chomic
    Poziom 8  

    Czyli odłączyć monitor i zobaczyć czy TV działa na HDMI ?

    Jutro sprawdzę kabel, bo przywiozę laptopa i będę działał.

    Myślałem również, że moja karta nie obsługuje HDMI, ale po co miałbym to wejście ?
    Czytałem, że kabel DVI-HDMi rozwiązał by problem...

    Dam wszystkim "Pomógł" jak tylko odblokuje mi się ponownie ta możliwość.

    0
  • #21 07 Lut 2014 10:22
    ziolek2
    Poziom 17  

    Chomic napisał:
    Czyli odłączyć monitor i zobaczyć czy TV działa na HDMI ?

    tak, ale wyłącz komputer, włącz TV, ustaw go na podłączone HDMI i wtedy włącz komputer, zobacz czy będzie jakaś reakcja TV czy pokażą się POST'y

    0
  • #22 07 Lut 2014 10:28
    Chomic
    Poziom 8  

    Jest Przełom ! Odłączyłem monitor, podłączyłem TV przez HDMI i działa, jest obraz ! Tylko nie jest mi na rekę co chwile odłączanie monitora, żeby obraz wyświetlał się na TV, czy tak ma być ?

    I nie mam dźwięku w TV tylko w głośnikach na kompie i trochę dziwnie słychać, bo nie ma tego wrażenia jak w TV. Próbowałem przez dwa wejścia HDMI i w żadnym nie ma dźwięku w TV.

    0
  • #23 07 Lut 2014 10:43
    grubs
    Poziom 32  

    Podłącz monitor teraz i zobacz czy w setup multiplay display będą do wyboru TV i monitor. Wybierz primary i zapisz takie ustawienia.
    Jeżeli po zresetowaniu dalej nie będzie wykrywał HDMI to może starsze sterowniki pomogą.
    Jaką masz płytę główną (sprawdzisz to programem CPU-z), w niektórych ustawienia dźwięku przez HDMI są w biosie.

    0
  • #24 07 Lut 2014 10:46
    ziolek2
    Poziom 17  

    zobacz jakie masz ustawienia teraz w nvidia desktop manager, zobacz czy po ponownym podłączeniu monitora zniknie obraz z HDMI, zobacz czy na komputerze jest wykrywalny TV jeśli monitor i tv są jako jakieś domyślne urządzenia PnP mozesz zainstalować sterowniki dedykowane i wtedy sprawdzić.

    0
  • #25 07 Lut 2014 11:07
    Chomic
    Poziom 8  

    Znowu coś nie działa. Musiałem na chwilę wyjść z domu, wyłączyłem wszystko.

    Przychodzę i odpalam kompa z TV przez HDMI z odłączonym monitorem i tym razem nie mam obrazu. Co się mogło stać ?

    0
  • #27 07 Lut 2014 11:51
    Chomic
    Poziom 8  

    Ok sprawdzę jutro na 100% gdy przywiozę laptopa.

    Ale po wgraniu nowych sterowników włączyły mi się aktualizacje windowsa, było 9 nowych aktualizacji, mam włączoną zaporę sieciową,aktualizacje automatyczne i ochronę antywirusową. Wcześniej było chyba wszystko powyłączane ( nie wiem ) Po aktualizacji nie ma obrazu w TV, czy aktualizacja mogła spowodować, że nie mam obrazu ?

    Bo dosłownie 2h temu gdy zastosowałem się do waszych zaleceń, żeby odłączyc monitor i podłączyć TV pod HDMI, to wszystko śmigało, teraz już nie.

    0
  • #28 07 Lut 2014 12:05
    ziolek2
    Poziom 17  

    cofnij aktualizacje i sprawdź.

    0
  • Pomocny post
    #29 07 Lut 2014 12:14
    grubs
    Poziom 32  

    No i co się w panelu nvidii pojawia może wykrywa teraz oba monitory tylko nie przełączasz

    0
  • #30 07 Lut 2014 12:27
    Chomic
    Poziom 8  

    Nie wykrywa, bo sprawdzałem przy włączonym monitorze i HDMI, natomiast przy odłączeniu monitora i zostawieniu podłączonego TV nie ma obrazu, a wcześniej był.

    Co do tych aktualizacji, to nie wiem które zainstalowałem... :/

    W dodaj lub usuń programy zaznaczyłem opcje "Pokaż Aktualizacje", ale jest ich mnóstwo jeśli chodzi o aktualizacje systemowe. Wszystkie mają daty np. 17.10.2013

    Wszystkie mają daty oprócz tych na screenie, to te mam usunąć ?

    Brak sygnału HDMI w TV GeForce 8200

    0
TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo