Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Citroen Xsara 2000r 1.8B - Potrzebny schemat wentylator nadmuchu - panel

decybelgrzela 11 Feb 2014 10:11 2931 5
    decybelgrzela
    Level 16  
    Witam
    Panowie potrzebuje schematu elektrycznego wentylatora nadmuchu kabiny tzn.
    bezpieczni=panel=wentylator. Xsara z klimatyzacją manualną.
    Uszkodzony był regulator obrótów przy silniku w skutek czego dmuchawa chodziła na maksa cały czas nie zaleznie od ustawień pokretła szybkosci obrotów. Po wymianie regulatota wentylator nie załancza się. napięcia na silniku nie ma i idąc dalej nie wychodzi z regulatora. Obok jest kostka cztero pinowa i na niej sa przewody czarny masa jest, czerwony zasilanie jest, cienki biały 13,34v, pomarańczowy 1,34v.
    Dodam ze napięcia na cienkim białym i pomarańczowym kablu nie zmieniają sie wzgledem zmiany polozenia pokretła obrotów. Panel został rozebrany przelutowany i potencjometry sprawdzone pod wzgledem oporu i sa sprawne. Czy jest coś po drodze między panelem a regulatorem obrotów jeszcze??
    Bardzo bym prosil o schemat jak ktos ma ?
    Pozdrawiam

P.s.
    Znalazłem moduł który jest przykrecony do kanału , sprawdziłem przewody na przejscie i wszystko wydaje sie byc ok tzn panel=moduł sterowania=regulator obrotów= wentylator.

Pytanie co moze blokować moduł tzn nie pozwolic aby moduł załoczył dmuchawe??
    Coć doczytałem sie o sterowniku klimatyzacji ale czy on by był równiez odpowiedzialny za nie właczenie wentylatora??
    Miksson
    Level 11  
    sprawdziłeś szczotki wentylatora ?
    decybelgrzela
    Level 16  
    Miksson wrote:
    sprawdziłeś szczotki wentylatora ?

tak wentylator jest sprawny szczotki i komutator. Pisałem wyzej ze nie ma sterowania z modułu
    buchu
    Level 11  
    Witam.

Przepraszam, że odgrzewam tak stary temat ale mam ten sam problem.
    Kolego decybelgrzela poradziłeś sobie z tym problemem?
    Chyba, że ktoś inny rozwiązał taki problem.
    decybelgrzela
    Level 16  
    Przeczyszczenie wszystkich pinów/złącz w kostkach i poszczególnych modułach rozwiązało problem.
    Temat zamykam