Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tablet Overmax Solution7 II - Nie widzi tunera Overmax OV-TV-01

BANACH21 11 Feb 2014 20:56 5058 7
    BANACH21
    Level 10  
    Zakupiłem tablet Overmax jak w temacie. Dokupiłem tuner telewizyjny pod tą samą nazwą Overmax OV-TV-01 Portable TV. Po zainstalowaniu zalecanego oprogramowania Air DVT i podłączeniu tablet nie wykrywa tunera. Wysłałem do przedstawiciela Overmax Polska zapytanie w tej sprawie. Otrzymałem odpowiedź, że tuner jest nie kompatybilny z tabletem.
    Tuner sprawdziłem na telefonie Galaxy S2 i działa prawidłowo. Do tabletu podłączyłem pendriva z filmem za pomocą kabelka w zestawie i działa prawidłowo.
    Tablet ma oprogramowanie Android 4.2, tuner jest na Androida 4.0.3 lub wyższy. Oprogramowanie Air DVT było do pobrania i się zainstalowało, ta sama nazwa sprzętu, a nie działa. Czy znajdzie się specjalista, który wytłumaczy mi łopatologicznie co jest, albo co ma Galaxy takiego, a czego nie posiada Overmax do poprawnego działania tunera? Może jakieś dodatkowe sterowniki są potrzebne, albo podłączyć trzeba za pomocą kabelka własnej produkcji.
    lysy24
    Level 11  
    Cześć
    znalazłeś może na to rozwiązanie mam ten sam problem z Solution 10 II + ten sam tuner :/
    patchboy
    Level 11  
    Panowie. Odpowiedź prosta, brak obsługi OTG USB w tych tabletach,
    a konkretnie odpowiedniego napięcia zasilania. Pod wyjście to oddzielnie dać przez przejściowkę micro USB zasilanie 5V z zewnątrz.
    BANACH21
    Level 10  
    Może od ręki jakiś schemacik.
    patchboy
    Level 11  
    a zapytać google nie łaska?:) Tablet Overmax Solution7 II - Nie widzi tunera Overmax OV-TV-01
    BANACH21
    Level 10  
    No i co to ma być. Takich schematów jest full. Konkrety poproszę. Jedni piszą odrotować inni dać dodatkowo napięcie 5V. Ale dokładnie gdzie co i jak. Jak nie obsługuje OTG to dlaczego z pamięci zewnętrznej idzie obejrzeć film? Jak włącze debugowanie to filmy śmigają na pendrive aż miło.

Dodano po 2 [minuty]:

Jakby co to do tableta jest przejściówka oryginalna OTG co ma takie przejścia jak Kolega dołączył.
    patchboy
    Level 11  
    dodałem tylko ten prosty schemat by ktoś kto sie nieco orientuje w elektronice sie domyślił ze zasilanie to 5V i masa.

Czyli taką przjeściówkę micro USB -> OTG wystarczy rozbroić i dolutować kebelek od zasilacza 5V
    cyryl
    Level 2  
    Nie potrzeba żadnego dodatkowego zasilania uruchomiłem taki tuner na takim tablecie bez problemu. Podstawa to root później z Google Play zasysamy USB HOST CHECK i uruchamiamy, wyświetlą się dwie lub trzy linijki z nazwami plików .xml chyba dwa będą na czerwono dajemy fix program zamieli i już mamy wszystko na zielono teraz restart tableta i tuner powinien działać gdyby jednak nie to tym plikom które zmieniał USB HOST CHECK nadać większe prawa można to zrobić np. ROOT BROWSER też z Google Play