Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

AVN, S100, Podlaczenie kamery cofania do radia - brak obrazu

hummer00 11 Lut 2014 22:53 7671 3
  • #1 11 Lut 2014 22:53
    hummer00
    Poziom 2  

    Witam

    podobne tematy pojawialy sie juz na tym forum jednak w zadnym z przeze mnie czytanych postach nie zlanalzem odpowiedzi na moj problem.

    Posiadam nastepujacy zestaw multimedialny do auta jak na stronie realmediashop.de/Honda-CR-V-S100-OEM-DVD-GPS-Navigation-System-Window-CE-CRV-In-Car-Entertainment

    i probuje podpiac kamerke cofania jak na stronuie audiocarshop.pl/product_info.php?products_id=931

    Kamera ma przewody identyczne z tymi w tej kamerce
    AVN, S100, Podlaczenie kamery cofania do radia - brak obrazu

    Jak widac na obrazku w zestawie kamery jest
    K1. Kabel przedluzajacy S-Video o dlugosci 5m
    K2. Czarny kabel zasilajacy zakonczony z jednej strony wtyczka, z drugiej strony dwoma kabelkami, czerwonym i czarnym
    K3. Kamera z ktorej wystaja dwa przewody, jeden S-Video i jeden czarny zasilajacy z wtyczka

    Radio z kolei posiada adapter ktory podlacza sie bezposrednio do radia (kostka), a z drugiej strony zakonczony identycznymi przewodami jak w kamerce, czli
    R1 zolty S-Video i
    R2 Czarny (z wtyczka) zasilajacy z napisem (12V)

    Podlaczyme zestaw w nstp sposob:
    1. Wysjcie Video z kamery (K1) i wejscie wideo do radia (R1) polaczyme kablem przedluzajacym S-Video (K1)
    2. Kabel zasilajacy kamere (K2) polaczylem tak ze czerwony przewod idzie do kabla zasilania zarowki swiatla wstecznego a czarny do masy

    Wyglada to mniej wiecej w taki sposob:
    AVN, S100, Podlaczenie kamery cofania do radia - brak obrazu

    Wydawalo mi sie ze takie podlaczenie jest wystarczajace jednak po wlaczeniu wstecznego nie ma obrazu na wyswietlaczu radia (nic sie nie dzieje).

    Zastanawiam sie po co jest ten kabel R2 w radiu. Sprawdzilem miernikiem i przez caly czas jest na nim 12V (tak jakby to byl power out).

    Czy ktos moglby podsunac jakis pomysl jak prawidlowo podlaczyc ta kamerke?

    Pozdrawiam

    Dodano po 16 [minuty]:

    Dolaczam jeszcze zdjecia z instalacji dla jasnosci

    AVN, S100, Podlaczenie kamery cofania do radia - brak obrazu AVN, S100, Podlaczenie kamery cofania do radia - brak obrazu AVN, S100, Podlaczenie kamery cofania do radia - brak obrazu AVN, S100, Podlaczenie kamery cofania do radia - brak obrazu AVN, S100, Podlaczenie kamery cofania do radia - brak obrazu

    1 3
  • #2 12 Lut 2014 00:21
    133182
    Użytkownik usunął konto  
  • #3 12 Lut 2014 08:40
    hummer00
    Poziom 2  

    to ciekawe, bo kable od radia ktore widzisz na zdjeciu zakonczone sa kostka 4-pinowa i ta kostka pasuje tylko w zlacze 10. To 2-pinowe zlacze 11 w instrukcji i na radiu opisane jest jako aux extended ale nie ma w radiu pasujacej do niego koncowki.

    0
  • #4 16 Sty 2019 18:26
    SuzukiGrandVitara007
    Poziom 1  

    Cześć czy udało Ci się zawalczyć z kamerą w radyjku S100? Mam ten sam problem a nigdzie nie mogę znaleźć instrukcji. Jeżeli możesz daj znać.
    Pozdrawiam
    Marcin

    0