Witam. Proszę o pomoc - mój "nowy" mercedes 124 na k-jetronic robi mi brzydkie rzeczy (auto z silnikiem benzynowym 300 z 91 roku.) Co się dzieje? - zapalam - super, chodzi... obroty (zima) może ciut wysokie na początek - około 1500, ale siada po chwili... co dalej? włączam bieg (zwłaszcza wsteczny - automat) i ruszam... to on podgasa, zaczyna falować i zdycha... Dopiero po jakiejś chwili od zdechnięcia po kilku falach 1000 - 200 obrotów stabilizuje się i mogę jechać... Gdy odpala na ciepło - efekt ten jest od razu... POMOOOCYYYY!!!
Dodano po 6 [minuty]:
Dodam jeszcze, że auto robi mi takie numery stale! po rozgrzaniu się zawsze raz zdycha przy włączeniu biegu, jakby mu coś zabierało tlen, lub prąd, chyba, że zdążę w ostatniej chwili wrzucić luz... na wolnych obrotach chodzi w miarę równo... Nie wiem gdzie szukać - brak fachowców od tego w gdyni...
Dodano po 6 [minuty]:
Dodam jeszcze, że auto robi mi takie numery stale! po rozgrzaniu się zawsze raz zdycha przy włączeniu biegu, jakby mu coś zabierało tlen, lub prąd, chyba, że zdążę w ostatniej chwili wrzucić luz... na wolnych obrotach chodzi w miarę równo... Nie wiem gdzie szukać - brak fachowców od tego w gdyni...