Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MKS Vir skaner online. Uruchomienie.

xawier 02 Apr 2005 19:05 22557 20
    xawier
    Level 29  
    Witam, nie wiem jak uruchomić MKS Vir skana online. Wcześniej było ok. Od jakiegoś czasu nie działa. Jak z tym sobie poradzić? Na tej stronie cos trzeba zrobić : opcje akcji - nie wiem... oto link: http://skaner.mks.com.pl/

a teraz - pierwszy raz się z tym spotkałem - wyskakuje: "za dużo użytkowników"...

Pozdrawiam
    jankolo
    R.I.P. Meritorious for the elektroda.pl
    Nic się nie zmieniło. Opisz, co się u Ciebie dzieje, gdy próbujesz uruchomic ten skaner on-line.
    Na www.pandasoftware.com jest również skaner on-line. Może spróbuj?
    xawier
    Level 29  
    Okienko sie otwiera po chwili i prosi o zainstalowanie: ActivX - jakieś może być zagrożenie - jakie i o co chodzi...
    jankolo
    Zgódź się na zainstalowanie tego ActiveX-a. Bez niego nic dalej Ci nie ruszy. Kontrolka ActiveX z serwisu mks.com.pl z pewnością nie będzie zagrożeniem.
    loony2
    Level 13  
    a czemu nie korzystasz z ze skanera pandy?? jest najlepszy.powołam sie tutaj na test komputer swiata.panda zajela 1 miejsce a mks 6 jest różnica.
    xawier
    Level 29  
    A co tam kliknąć w pandzie? Aby poszło skanowanie? Wszedłem w coś to proszono mnie o podanie adresu e-mail? Nie bardzo wiem jak to uczynić...
    jankolo
    wpisz chociażby aa(malpa)aa.net.
    jankolo
    Do DJMapet: jeżeli jest zagrożeniem, to podziel się tą wiedzą na forum. Czy juz poinformowałeś producenta tego programu antywirusowego, że jest on zagrożeniem dla komputerów w sieci? Przecież coś takiego dyskwalifikuje program!
    childmaker
    Level 35  
    kothis wrote:
    a czemu nie korzystasz z ze skanera pandy?? jest najlepszy.powołam się tutaj na test komputer swiata.panda zajela 1 miejsce a mks 6 jest różnica.

A co skaner pandy nie instaluje ActivX-a??????. To niech kolega zablokuje u siebie i spróbuje go zainastalować. Zyczę powodzenia :P
    loony2
    Level 13  
    ja chciałem w swoim poście napisać że skaner pandy jest lepszy.nie chodziło mi o Active-x.
    DjMapet
    Level 43  
    Mialem na mysli to , ze czasem niektorzy dla zabawy binduja z plikiem SkanerOnline.cab trojany lub inne robaczki, spreparuja stronke MKS-a i juz chyba wiadomo co dalej... Wiec radze uwazac gdzie sie klika.

Pozdrawiam
    jankolo
    do DJMapet: Ponieważ w taki sposób można (teoretycznie) spreparować strony wszystkich skanerów on-line, to z tego wypływa prosty wniosek, że wszystkie skanery on-line są niebezpieczne, i nie należy ich uzywać. A poza tym, to nawet jak się w podany przez Ciebie sposób trojan "zalęgnie" to działający skaner powinien go wykryć i usunąc, prawda?
    jankolo
    A co wykrywa NAJNOWSZE trojany?
    childmaker
    Level 35  
    DjMapet wrote:
    Najnowszych trojanow nie wykryje MKS itp... :/

Nie ma takiego scanera który by wykrywał najnowsze wirki i trojany. Kwestią jest w jakim czasie, producent danego skanera, włączy kod wirusa do biblioteki skanera, aby ten mógł go wykrywać. Czepianie się który lepszy, który gorszy zalezy od uzytkownika, który przyzwyczaił się do jednego i tylko jemu ufa a innym nie. Na temat MKS-a było wiele opinii za i przeciw (chocby inne nadawanie nazw).
    xawier
    Level 29  
    Odpaliłem MKS Vira i wyłapałem Trojana. Był w jednym miejscu. Wyrwałem chwasta... :D

Pozdrawiam
    flaber007
    Level 13  
    To teraz sobie nortona zainstaluj. Jeśli niemasz pełnej wersji to dobra jest wersja 15-dniowa ogólnodostępna w internecie.
    xawier
    Level 29  
    Nortona mam od początku jak kupiłem ten komputer 2 m-ce temu.
    jankolo
    Xawier, a bazy wirusów do Nortona są aktualizowane?
    Bodziodhk
    Level 11  
    Pewnie, ze aktualizuje ale według mnie to najlepszy antywirek to MKS 2005