Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

CARPROG - nie łączy się po can

12 Lut 2014 18:17 8577 26
  • Poziom 21  
    witam mam cp z republiki ryżu, mam do was pytanie czy przerabiał ktoś temat z adapterem a1 nie łączy się po canie, wyskakuje błąd connect error,wiem że to chińczyk i zbyt wiele nie robi, próbowałem na vw touran 2004 r i audi a6 c6 2004 r, przeczytałem już dużo tematów na różnych forach ale takiego nie znalazłem, czy miał ktoś podobny problem?
  • Poziom 36  
    Brak elementów , ale zewnętrznie daje obraz urządzenia ,materiał nadaje się do tworzenia fotografii reklamowych
  • Poziom 21  
    czyli w adapterze a1 brakuje elementów, po otwarciu wygląda że wszystko jest, nie ma tylko wlutowanego rezystora 102 k
  • Poziom 21  
    których elementów może brakować?
  • Poziom 36  
    Zależy od producenta , uzupełnienie braków nie gwarantuje jednak funcjonalności oryginału.
    Dobre do wprawek w stylu " o so w tym chodzi"
  • Poziom 27  
    kup sobie a1+ ori i ruszy do tego "aktualizacje" dla cp i a1 czyli wymiana rezystorow i ktorys z ukladow.
  • Spec od samochodów
    dafi A1+ nie ma do klonów tylko ori
  • Poziom 27  
    no tak tak a1+ ori. Z resztą ryżowcy sie śpią hehe
  • Poziom 9  
    W a1 często pada controller can mcp2515 miałem podobny problem po wymianie było ok.
  • Poziom 21  
    masz kolego problem z zasilaniem w A1 (16pin obd a stabilizator)
  • Poziom 21  
    zrobiłem 16 a stabilizator i jest tak samo
  • Poziom 21  
    zrobiłem tak jak w opisie,
    odczytało mi nr zegara producenta vd0 kodowanie odczytało błędy też,
    ale naciskam read immo i wyskakuje attemp 1 i connect error.
  • Poziom 21  
    czy może być przyczyną że zegar mam na stole podłączony,
    czy to nadal może być a1 źle zrobiony.
  • Poziom 21  
    cp nie czyta pamięci co to może być?
  • Pomocny post
    Poziom 32  
    Poczytaj bo na elektrodzie jest na 100% napisane, prócz tego jeden chińczyk tego nie robił tylko kilku, ciężko w 100^ odpowiedzieć ale pomaga wymiana hc, troszkę więcej własnej inicjatywy
  • Poziom 11  
    Witam podepnę się do tematu. Kupiłem A1 prawdopodobnie 100% sprawny tak twierdził sprzedający, ale mój CP dalej nie śmiga po CAN posiadam wersje 4,74. I teraz moje moje pytanie czy brakuje czegoś w płycie CP czy to tak ma być, że to nie działa?
  • Poziom 21  
    Dokładnie ,a coś się pomyśli :D
  • Poziom 21  
    nie z wszystkimi po can się łączy np z audi a3 8p się nie łączy.
  • Poziom 9  
    To są uroki ryżowych...jeden się łączy drugi nie a niby od jednego producenta:)
  • Poziom 21  
    vwdamian napisał:
    To są uroki ryżowych...jeden się łączy drugi nie a niby od jednego producenta:)
    Mam oryginała i też lubi być kapryśny :D
  • Poziom 11  
    Fotki A1 podeślę w tygodniu, sprawdzałem go pod CORSĄ D 2008r 1,4B. I po wybraniu sterownika po CAN wywala komunikat COULD NOT SEND CAN KWP PACKET.
  • Poziom 11  
    Mój A1 jest teraz zrobiony jak ten w załączniku, dalej lipa czekam na zestaw naprawczy. Już sprawdziłem wszystko i zostaje tylko wymiana kontrolera MCP2515, napięcia do małego kontrolera tak samo dochodzą. Zostaje tylko czekać na nowy MCP2515, bo po wpięciu A1 w gniazdo z napięciem MPC2515 mocno się grzeje.
  • Poziom 11  
    slawek2007.28 napisał:
    Mój A1 jest teraz zrobiony jak ten w załączniku, dalej lipa czekam na zestaw naprawczy. Już sprawdziłem wszystko i zostaje tylko wymiana kontrolera MCP2515, napięcia do małego kontrolera tak samo dochodzą. Zostaje tylko czekać na nowy MCP2515, bo po wpięciu A1 w gniazdo z napięciem MPC2515 mocno się grzeje.

    MCP2515 do wymiany problem zniknie jak w większości tematów
  • Poziom 17  
    Miałem u siebie ten sam problem. U mnie wymiana MCP2515 i kwarcu nie pomogła. Dolutowanie rezystora 1kOhm także nic nie zmieniła. Wgrałem FW 4.74, po tym zaczął łączyć się bez problemu po CAN. (wcześniej w CP wymieniłem 74HC125 ale ta wymiana nie wpływała na czytanie po CAN) :)